oaednews

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ CEDEFOP ΠΒΜ

ΟΑΕΔ
ΠΡΟΤΥΠΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
ΛΑΚΚΙΑΣ
Λακκιά, 13-11-2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΒΜ Λακκιάς έλαβε μέρος, για πρώτη φορά φέτος, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση της Cedefop, ( #CedefopPhotoAward competition, 2017) με τρεις ομάδες μαθητών. Κάθε ομάδα αποτελούνταν από 3 μαθητές, έναν εκπαιδευτή και έναν φιλόλογο-παιδαγωγό. Ο διαγωνισμός προέβλεπε την παρουσίαση ενός μικρού φωτογραφικού άλμπουμ 5 φωτογραφιών και ενός σύντομου συνοδευτικού κειμένου.

Συμπαράσταση στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα τις νέες δικαστικές διώξεις σε βάρος μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη και προσωπικά ενάντια στα μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης και Δημοτικό Σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και  στον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Προσωρινή τοποθέτηση προϊσταμένων στο Δημόσιο [Εγκύκλιος]

Με εγκύκλιο το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δίνει λύση στην πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων στο Δημόσιο, μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων ευθύνης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, «επανατοποθετούνται προϊστάμενοι στις οργανικές μονάδες που προβλέπονται από τις οικείες οργανικές διατάξεις, υπάλληλοι, οι οποίοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου του ιδίου επιπέδου κατά το χρόνο έναρξης ισχύος των οικείων Οργανισμών ύστερα από επιλογή ή/και τοποθέτηση, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να υπηρετούν στον οικείο φορέα και ανήκουν στον κλάδο του οποίου οι υπάλληλοι προβλέπεται από τις οικείες οργανικές διατάξεις να προΐστανται στη συγκεκριμένη θέση».

Δημόσιο: Πότε θα «ανοίξουν» και πότε θα «κλείσουν» οι κρίσεις

Μέσα σε λιγότερο από ένα εξάμηνο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι επιλογές προϊσταμένων με το νέο σύστημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τους θεσμούς. Οι κρίσεις θα… κατέβουν από την κορυφή ως τη βάση της πυραμίδας των στελεχών του δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι πριν από όλους θα επιλεγούν οι γενικοί διευθυντές και στο τέλος οι τμηματάρχες.

Κινητικότητα: Αντίστροφη μέτρηση -Πότε θα «ανοίξουν» οι αιτήσεις

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το «άνοιγμα» της ψηφιακής πλατφόρμας για την κινητικότητα. Μετά και την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή, οπότεεγκρίθηκαν συνολικά οι 436 προς κάλυψη θέσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, το μόνο που απομένει είναι η δημοσιοποίηση των εγκεκριμένων θέσεων τις οποίες θα διεκδικήσουν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι.

155 προσλήψεις στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) ιδρύθηκε με τον Νόμο 3293/2004 αναλαμβάνοντας την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Αποτελεί δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας (ΔΕΚΟ), υπάγεται στο νομικό πλαίσιο του Ν. 3429/2005 Κεφάλαιο Α και του Ν.2190/1920 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

Χάθηκαν 98.420 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο - Αρνητικό Ρεκόρ επίδοσης από το 2001

Το αρνητικό ισοζυγιο είναι χειρότερο κατά 15.610 θέσεις εργάσιας σε σχέση με πέρσι. Επίσης το αρνητικό πρόσημο του Οκτωβρίου είναι το χειρότερο αποτέλεσμα από το 2001 και μετά. Προφανώς το αρνητικό προσημο έχουν επηρεαστει από την λήξη της θερινής περιόδου παρ όλα αυτα το ισοζύγιο στο 10μηνο διατηρείται θετικό κατά 167.451 θέσεις εργασίας, υψηλότερο κατά 4.656 σε σχεση με το 2016. 

ΟΑΕΔ: Οριστικός πίνακας Πιστοποιημένων Ιδιωτών ΙΕΚ Αττικής, για την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτών

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας Αξιολόγησης ¨Πιστοποιημένων Ιδιωτών¨ για την πρόσληψη, ωρομισθίων εκπαιδευτών των ΙΕΚ Αττικής, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για το έτος κατάρτισης 2017-2018, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 59952/30-08-2017 Προκήρυξη του Οργανισμού, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. οικ. 28959/488 (ΦΕΚ 1961/Β΄/30-06-2016) Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Ανταγωνισμός των χαμηλών μισθών, οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας

Σήμερα στην Σερβία απασχολούνται, περίπου εκατό χιλιάδες εργαζόμενοι στην βιομηχανία ενδυμάτων και υποδημάτων πολυεθνικών εταιριών. Οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες ενώ το κράτος, όχι μόνο επιδεικνύει ανοχή αλλά και ενισχύει τις εταιρίες αυτές παρέχοντας επιδοτήσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης που δημοσίευσε η Μ.Κ.Ο. «Clean Clothes Campaign» (Εκστρατεία Καθαρά Ρούχα) για την κατάσταση στη Σερβία.Οι χαμηλοί μισθοί, τα εξαντλητικά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι αποπνικτικοί χώροι παραγωγής, τα αλαζονικά αφεντικά και διευθυντικά στελέχη, η άρνηση παροχής αδειών ακόμη και αναρρωτικών είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην βιομηχανία υφαντουργίας και στη βιομηχανία υποδημάτων στη Σερβία αναφέρει η Clean Clothes Campaign.

Κυριαρχία των ευέλικτων μορφών εργασίας

Η γενιά των 300 ευρω!!!
Η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία φαίνεται ότι «κάνουν θραύση», αφού με συμπληρωμένους δέκα μήνες, από τον Ιανουάριο στον Οκτώβριο, καλύπτουν σχεδόν το 60% των προσλήψεων. Αντίθετα, οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα», στοιχείο εξαιρετικά ανησυχητικό για την ποιότητα των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Οκτώβριο, μήνα που παραδοσιακά οι απολύσεις, λόγω λήξης της θερινής τουριστικής περιόδου, είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, έφτασαν το 62,26% οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας, αθροιστικά.

Δημεύτηκε σπίτι ανέργου από το Δημόσιο για οφειλή 4.500 ευρώ


του Πέτρου Αβραμίδη

Το «είναι δίκαιο, θα γίνει» αποτελεί ένα σλόγκαν της κυβέρνησης για να αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία. Στην παρούσα περίοδο, αποκορύφωμα αυτής της λογικής, της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας, αποτελεί το νέο κοινωνικό μέρισμα. Όμως, η πραγματικότητα για τα λαϊκά στρώματα, όσον αφορά στον τρόπο που τους αντιμετωπίζει με τα έργα της η κυβέρνηση, είναι πολύ οδυνηρή ακόμα και όταν παίρνουν αυτό το μέρισμα ή το μηνιαίο κοινωνικό βοήθημα ή οτιδήποτε άλλο σχετικό «δίνει» η «ευαίσθητη κοινωνικά» κυβέρνηση.