oaednews

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη για την ανεργία

Στο πλαίσιο της άμεσης υλοποίησης δράσεων κατά της ανεργίας και της αποτελεσματικής στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομικών ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.

Κίνητρα και προστασία σε υπαλλήλους που καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνονται κίνητρα σε υπαλλήλους του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα να καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς και πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες στο χώρο εργασίας τους, προωθούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Διοικητικής μεταρρύθμισης.

Spiegel: Ζητά χρόνο για τις απολύσεις ο Σαμαράς

Υπό τον φόβο μαζικών διαδηλώσεων που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στον τουρισμό, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να πάρει πίστωση χρόνου για τις απολύσεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Καναδάς καλεί Ελλάδα για θέσεις εργασίας

Από τις 8-12 Ιουνίου οι συνεντεύξεις από τους εκπροσώπους στην Αθήνα
Η Μανιτόμπα είναι η πρώτη επαρχία του Καναδά που αναζητεί νέους μετανάστες από τη Νότια Ευρώπη, η οποία πλήττεται από την ανεργία.

Βολές κατά Μανιτάκη για την αυτοδίκαιη αργία

Αρνητικά αποτιμά η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη (ΕΕΔΑΠ) τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση στο μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας, κρίνοντας ότι πλέον ισοδυναμεί με διαρκή και αδικαιολόγητη ομηρία όσων δημοσίων υπαλλήλων παραπέμπονται.