oaednews

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Στο ΣτΕ η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για την αντισυνταγματικότητα της εφεδρείας στο δημόσιο


Την Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012 και ώρα 9.00 το πρωί, εκδικάζεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της αντισυνταγματικότητας του Ν. 4024/2011 και ιδιαίτερα κατά της παράνομης ρύθμισης που εμπεριέχεται στο συγκεκριμένο Νόμο και αφορά την πρόωρη απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων από τις Υπηρεσίες τους, διά της μεθόδου της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Η ανεργία, ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων

Η ανεργία είναι ο μεγαλύτερος φόβος για το μέλλον, για το 42% των πολιτών που συμμετείχαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Alco, η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Crash και διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ατόμων, το διάστημα από 20 ως 27 Μαρτίου. Στο ίδιο ερώτημα, το 26% απαντά η ανεπάρκεια των πολιτικών, το 15% η διαφθορά, το 11% η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το 5% οι επιδιώξεις των ξένων.

Ο κύριος Χ απολύθηκε. Ε και;


Από το Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Εκείνο το πρωινό δεν έμοιαζε σε τίποτα με τα προηγούμενα εκτός από την ένδειξη του ρολογιού τη στιγμή που άνοιγε την πόρτα για να βγει από το σπίτι. 

Ντροπή: 164 βουλευτές ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. κουκούλωσαν το σκάνδαλο Siemens

Με πρωθυπουργικού επιπέδου παρέμβαση πέρασε από τη Βουλή η συμφωνία - σκάνδαλο του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens.

Οι γραφολόγοι λένε για τον αυτόχειρα...


Με σεβασμό και ευαισθησία στην μνήμη του νεκρού 77χρ. συμπατριώτη μας, το metrogreece.gr ζήτησε από τους Έλληνες Γραφολόγους του Ελληνικού Ινστιτούτου Γραφολογίας να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε εμείς οι υπόλοιποι έναν υπέροχο άνθρωπο, που με την πράξη του παραδειγμάτισε την ιστορία μας και τους πολιτικούς μας, έναν άνθρωπο που δεν ζει πλέον ανάμεσα μας, αλλά στις καρδιές μας και στην μνήμη μας. Ευχαριστούμε γι' αυτήν την προσπάθεια, όλους τους γραφολόγους και κυρίως την αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου, κ. Μαρία Καραβία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 05 04 2012

Σε σοβαρή κατάσταση ο πρόεδρος της Ένωσης φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος



Χτυπήθηκε με γκλόμπ από άντρες των ΜΑΤ στο ΣύνταγμαΟ Μ. Λώλος που, σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε με γκλόμπ και έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και μέσα στη μέρα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου θα χειρουργηθεί.

Καθόλου ελκυστική για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων η Ελλάδα

Καταπέλτης τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, Austrian Business Agency
Στην τελευταία θέση του καταλόγου 14 χωρών της Ευρώπης, ως προς την ελκυστικότητά τους για την ίδρυση επιχειρήσεων, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινή, μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, Austrian Business Agency (ΑΒΑ) και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. 

Σε απεργία πείνας από αύριο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σε απεργία πείνας κατέρχονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από αύριο, Σάββατο έως τη Μεγάλη Παρασκευή κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ομοσπονδίας τους, κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη από την Πολιτεία και άκαρπο διάλογο με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Κουτρουμάνης "Εκτελεστής" της Εργασίας....

Δριμύ "κατηγορώ" προς τον Γ.Κουτρουμάνη απευθύνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ν.Ηρακλείου με πανό που έχουν αναρτήσει στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Εργασία πέντε ημερών το μήνα στους δήμους

Το «πράσινο φως» προκειμένου οι δήμοι να μπορούν να απασχολούν προσωπικό -εργατικό και τεχνικό- για μέχρι πέντε ημερομίσθια τον μήνα, δίνει διάταξη που κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση που συζητείται στη Βουλή.

Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, που θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της  Ένωσης  Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Κρήτης με αφορμή το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας ενός ακόμη πολίτη και έχοντας υπόψη και τα πολλαπλά κρούσματα αυτοκτονιών στην περιφέρεια Κρήτης εκφράζει, θλίψη, οργή και καταδικάζει  τις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν συμπολίτες μας στην απελπισία και στην  απόγνωση.


Για το Δ.Σ. 
 
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


      Κ. ΜΠΕΖΟΣ                                                            Ν. ΣΠΑΝΟΣ