oaednews

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Διεθνής Αμνηστία: Να σταματήσει η Ελλάδα την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

Όπως αναφέρει, υπάρχει ο κίνδυνος το πολεμικό υλικό «να χρησιμοποιηθεί στη σύγκρουση στην Υεμένη» και επισημαίνει ότι ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει εμπλακεί σε βίαιη σύγκρουση στην Υεμένη πραγματοποιώντας από τον Μάρτιο του 2015 πολυάριθμες επιθέσεις που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε νοσοκομεία, σχολεία, αγορές και τζαμιά. Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει τουλάχιστον 35 αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού που έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 504 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 153 παιδιών.

ΣΕΒ: Αποδοχή του νέου μοντέλου συμβάσεων εργασίας – ακόμα και εργασία με κουπόνια

Κυβέρνηση, κοινωνικοί εταίροι και φορείς της αγοράς καλούνται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) να αποδεχτεί όλες τις νέες μορφές συμβάσεων εργασίας. Αυτές μπορεί να είναι οι συμβάσεις εργασίας σύντομης διάρκειας ή και μηδενικών ωρών, προσωρινής και κατά παραγγελία εργασίας, οι συμβάσεις επιμερισμού θέσεων εργασίας, ακόμα και η εργασία με δελτίο (κουπόνια).

 Αγγελόπουλος Βασίλης

Θέμα ημερών το δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους

«Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός που παρέχει νομική βάση για τη λειτουργία του προγράμματος WiFi4EU», απαντά η επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία Μαρίγια Γκάμπριελ, σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη, για τη δημιουργία παροχής δωρεάν πρόσβασης σε ασύρματο διαδίκτυο, σε δημόσιους χώρους της ΕE.

ΟΑΕΔ-Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι είναι δικαιούχοι, πότε θα δοθεί

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων απο τον οργανισμό εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα απο 1 Μαΐου 2017 εως και 31 Δεκεμβρίου 2017. Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2017 αναμένετε και φέτος να δοθεί όπως κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των εορτών.
Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Διαμαρτυρία από ΑμΕΑ για το κοινωνικό μέρισμα -Οδηγίες από ΕΣΑμεΑ

Σοβαρές καταγγελίες υπάρχουν από Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, τα οποία για μια σειρά από αιτείς, δεν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά ΑμΕΑ, που προσφεύγουν σε ΚΕΠ, προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να λάβουν χρήματα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αποχωρούν με κλάματα.

Δ. Αθηναίων: Εγκρίνει την πρόσληψη 435 ατόμων (απόφαση)

Tην έγκριση πρόσληψης 435 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα 8 μηνών, για τις ανάγκες της Δ/νσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Δ/νσης Μηχανολογικού (Δ/νσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα), ανακοινώνει ο δήμος Αθηναίων.
Α. Για την Δ/νση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης

ΕΦΚΑ: Παράταση των ΑΠΔ Οκτωβρίου για τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων, στις πληγείσες περιοχές

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που ανέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις:
  • 15/11/2017 στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Περάμου και Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων, στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και
  • 13/11/2017 στο Δήμο Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Που Πάω Θεέ μου? Quo Vado?


Συνιστάται η ταινία ανεπιφύλακτα.!!! Τα δικά μας συμβαίνουν και αλλού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.




Αναδρομικό «κούρεμα» προστίμων σε υποθέσεις προ του 2014

Τα πάνω-κάτω στον προγραμματισμό της φορολογικής διοίκησης για τους ελέγχους φέρνουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και η νομολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξορθολογισμό των προστίμων. Μετά την παραγραφή των υποθέσεων ακόμα και αυτών της λίστας Λαγκάρντ (κατά περίπτωση), το οικονομικό επιτελείο καταθέτει τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή σχέδιο νόμου, μειώνοντας δραστικά τα πρόστιμα για τις παλαιές υποθέσεις προ του 2014, ακόμα και αυτές που εκκρεμούν στη διεύθυνση επίλυσης διαφορών και στα διοικητικά δικαστήρια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επιστραφούν πρόστιμα σε όσους έχουν ελεγχθεί. Το «κούρεμα» αφορά υποθέσεις ελέγχων που θα διενεργηθούν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και όσους έχουν προσφύγει.