oaednews

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Ημέρα στήριξης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας



Στις 7 Απριλίου οι «ήρωες» της Δημόσιας Υγείας με συμβολικές στην πράξη παρεμβάσεις, αλλά ουσιαστικές στο μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στην Κυβέρνηση και στην κοινωνία, διεκδικούν τα αυτονόητα.
Μέτρα Ατομικής Προστασίας, Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Ένταξη στα ΒΑΕ, χρηματοδότηση της Υγείας ΤΩΡΑ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματά τους.
Διεκδικούμε:

Παράταση ημερομηνίας λήξης για 113.000 Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού


Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και της στήριξης του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για διάστημα ίσο με τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία:Πάρτε τώρα €14 δισ. από το μαξιλάρι, αλλιώς θα αντικρίσουμε συντρίμια

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα μας τους επόμενους μήνες θα είναι καταιγιστικές με την κυβέρνηση να έχει υποεκτιμήσει τον κίνδυνο ακολουθώντας ακραία φιλελεύθερη πολιτική.

Επίδομα επιστημόνων 600€-Voucher: Σκάνδαλο τα μυθώδη ποσά σε “αεριτζήδες” της κατάρτισης

Ένα κύκλωμα «αεριτζήδων» που δημιουργήθηκε στα σκληρά μνημονιακά χρόνια της περιόδου Σαμαρά – Βενιζέλου,  επανακάμπτει στο προσκήνιο με πρόσχημα την ενίσχυση των επιστημόνων λόγω κοροναϊού και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς υπουργό στην κρίσιμη θέση. Πρόκειται για τα κυκλώματα των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που γιγαντώθηκαν με τα «χρυσοφόρα» voucher επί Υπουργίας Γιάννη Βρούτση, όταν οι νέοι ανακύκλωναν την ανεργία και οι επιτήδειοι έχτιζαν αμύθητες περιουσίες.

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με το νέο ασφαλιστικό - Αναλυτικοί πίνακες για Δημόσιο - π. ΙΚΑ

Αυξάνεται από το 2024 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη του νέου ασφαλιστικού. Πρόκειται για τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που από το 2024 θα φτάσει στα 68 έτη και στα 72 έτη θα ανέλθει το 2066.
Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που δεν καταργήθηκε από το νέο νόμο και προβλέπει ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων θα ανακαθορίζονται σύμφωνα με τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της χώρας.
Η έναρξη της διάταξης θα ξεκινήσει το έτος 2024.

Προσλήψεις 32 Διοικητών και 150 συμβασιούχων σε hotspots

Πρόσληψη 32 ατόμων για θέσεις Διοικητών υφιστάμενων Δομών Φιλοξενίας και 150 συμβασιούχων στα ΚΥΤ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου και στις δομές Μαλακάσας και Σιντικής, ανακοίνωσε, σήμερα, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου.
Συγκεκριμένα,
Α. Προσλήψεις 32 Διοικητών Δομών (ΑΔΑ: ΡΕΦΠ46ΜΔΨΟ-ΔΙ2)
Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη τριάντα δύο (32) ατόμων, για την πλήρωση της θέσης του Διοικητή, διάρκειας ενός (1) έτους στις ανοιχτές Δομές Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και ώρα 20:00 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο firstreception@firstreception.gov.gr, με θέμα στο email «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ».
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ικανότητα και εμπειρία συναφή με τα καθήκοντα της θέσης και γνώση σε καλό επίπεδο, μίας τουλάχιστον ξένης, επίσημης γλώσσας, κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για 46 θέσεις εργασίας στο ΕΚΑΒ

ΤοΑΣΕΠ προκηρύσσει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 46 θέσεων Τακτικού Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Ελπαίδευσης κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ (ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ) της παρούσας, πρέπει:

Μπορεί ο εργαζόμενος να υποχρεωθεί να βγει σε κανονική άδεια; Παίρνει μισθό αν κλείσει αυτοβούλως η επιχείρηση;

Στο πλαίσιο λειτουργίας των εξ αποστάσεως υπηρεσιών πληροφόρησης του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων και με αφορμή τον μεγάλο αριθμό ερωτημάτων που αφορούν τον τρόπο εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και των περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, εξέδωσε κείμενο πληροφόρησης της ενότητας «Εργασιακά Θέματα» με τίτλο " Χρήσιμες ερωτήσεις -απαντήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού".

Άδεια ειδικού σκοπού: Παράταση στις άδειες λόγω κορονοϊου και στον ιδιωτικό τομέα

Η σχετική εγκύκλιος για την παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού, αναμένεται εντός των επομένων ημερών, με γνώμονα την στήριξη των εργαζόμενων γονέων και την προστασία των υγειονομικά ευπαθών ομάδων.
Σύμφωνα με τις αρχικές κυβερνητικές αποφάσεις, η συγκεκριμένη άδεια μπορούσε να ληφθεί από 11 Mαρτίου έως 10 Απριλίου τώρα θα δοθεί παράταση και θα ισχύσει μέχρι 24 Απριλίου
Η λήψη της άδειας ειδικού σκοπού συνιστά δικαίωμα του εργαζόμενου να το αιτηθεί στον εργοδότη και εκείνος οφείλει να την εγκρίνει, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λήψη της.

Ν. Φωτόπουλος: Βρήκαν παπά και θάβουν ζωντανούς τους εργαζόμενους

  • Τα μέτρα είναι άδικα και θα επιτείνουν την ύφεση
  • Όλοι αυτοί που κυβερνούν, μπορούν να ζήσουν με τα 530 ευρώ το μήνα, που δίνουν σε 1.700.000 εργαζόμενους;
  • Εμπαιγμός και ψέμα η περιβόητη «απαγόρευση των απολύσεων»  
  • Η ηγεσία της ΓΣΕΕ συμπεριφέρεται σαν σχολιαστής των δελτίων των 8
  • Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» για όσα γίνονται εις βάρος του κόσμου της εργασίας
Oξύτατη κριτική για τα ελλιπέστατα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, την επίθεσή της κατά των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα την πανδημία, τα ψεύδη της για τη δήθεν απαγόρευση των απολύσεων, αλλά και την παθητική στάση που κρατά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, προεξάρχοντος του προέδρου της, Γιάννη Παναγόπουλου, άσκησε ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο» και στον Ανδρέα Πετρόπουλο, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΟΚΚΙΝΟ.