oaednews

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Σχετικά με την αξιοποίηση της κτιριακής υποδομής του ΟΑΕΔ

 ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 15/ 06 /2021

ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10

ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 17

ΤΗΛ FAX 2410-564501

Τηλ επικοινωνίας: 2431022099

εmail:eyoaedke@oaed.gr Πρoς:

Όλα τα μέλη μας συναδέλφους, Υπηρεσίες

Θέμα: ‘ Σχετικά με την αξιοποίηση της κτιριακής υποδομής του ΟΑΕΔ’’


Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας από το 2016 έχει ξεκινήσει ένα αγώνα για την ευαισθητοποίηση των διοικήσεων του ΟΑΕΔ έτσι ώστε να επέλθει η συνολική τακτοποίηση της κτιριακής υποδομής του ΟΑΕΔ στα Τρίκαλα με απώτερο στόχο την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου προς όφελος του ΟΑΕΔ, των συναλλασσομένων και των εργαζομένων του οργανισμού μας. Μέσα σαυτό το πλαίσιο η Ένωσή μας, διεκδικεί εδώ και χρόνια την μετεγκατάσταση του ΚΠΑ Τρικάλων σε χώρο ιδιόκτητο και όχι σε ενοικιαζόμενο όπως είναι μέχρι σήμερα, εφόσον υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κτίρια του ΟΑΕΔ στην πόλη

Στην υπόθεση της διευθέτησης της κτιριακής υποδομής του ΟΑΕΔ έχουν μέχρι τώρα εμπλακεί, υπηρεσιακοί, πολιτικοί, τοπικοί κ. άλλοι παράγοντες τους οποίους αδυνατούμε να απαριθμήσουμε συνολικά, οι οποίοι ο καθένας για το δικό του συμφέρον, αποσκοπούσε σε διαφορετικά πράγματα κάνοντας την υπόθεση να φαντάζει “Βαβέλ”, όπως συνήθως γίνεται σε υποθέσεις που αφορούν την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.

Με ορθές ενέργειες όμως της διοίκησης του Οργανισμού μετά από 5 ολόκληρα χρόνια ξεπερνώντας κωλυσιεργίες παρελθόντων ετών, έγινε τελικά το πρώτο σημαντικό βήμα για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Η Ένωσή μας δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένη με την κατάληξη του ζητήματος και με τις 1441,1442 /01-03-2021 αποφάσεις του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ με τις οποίες εγκρίνεται η μελέτη σκοπιμότητας της εκτέλεσης του έργου ’’ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου γραφείων – Βρεφονηπιακού Σταθμού ΟΑΕΔ στα Τρίκαλα και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ (2014-2020).

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την διαδικασία και θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστεί για την ευτυχή και όσο το δυνατόν πιο σύντομη κατάληξη του ζητήματος.

Τα συμφέροντα των εργαζομένων των συναλλασσομένων και ολόκληρου του ΟΑΕΔ είναι το κύριο και μοναδικό μέλημά μας και πάντα θα επικροτούμε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη