oaednews

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το ψηφοδέλτιό μας: Συμμετοχή-Ενότητα- Δράση




Υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ
 1.Ανάγνου Νικόλαος του Κωνσταντίνου 
2.Βάλβη Δέσποινα του Παναγιώτη
3.Βλάχος Χρήστος του Γεωργίου 
4.Γκάγκα Πολυξένη (Τζένη) του Γεωργίου 
5.Καπετανόπουλος Πέτρος του  Χαραλάμπου       
6.Καραούλης Γεώργιος του Κωνσταντίνου
7.Κουρομιχελάκη Άννα του  Αντωνίου
8.Κοκκινάκη Μαρία –Νίκη του Εμμανουήλ
9.Λάτση Χάιδω (Χάιντη)του Σαράντου
10.Μακράκης Γεώργιος του Χρύσανθου

Συμμετοχή - Ενότητα - Δράση

Ο Ελληνας έχει, δυστυχώς μάθει να εξαρτάται απο κόμματα. Υπάρχει πάντα η καχυποψία ότι ακόμα κι αυτοί που είναι εκτός κομμάτων ,"κάπου" ανήκουν.

Αποσύνδεση του επιδόματος ανεργίας για επαγγελματίες από την ύπαρξη οφειλών προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ

Την αύξηση του χρονικού διαστήματος χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, ώστε να χορηγείται έως 12 μήνες, προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ
 Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, ζητεί με έγγραφό της προς το υπουργείο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), σχετικά με την χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συγκέντρωση ανέργων έξω από τον ΟΑΕΔ Χαλκίδας

Μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χαλκίδας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, άνεργοι από διάφορους κλάδους, σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας, η επιτροπή ανέργων Χαλκίδας και οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από τον ΟΑΕΔ Χαλκίδας και εξέφρασαν την αντίθεση τους για τα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Τι σημαίνει να γίνουμε ευέλικτοι;


Να γίνετε ευέλικτοι… Ιδού τι ζητούν σήμερα οι περιστάσεις, οι ανάγκες, η οικονομία, τα ήθη. Η λέξη δεν ηχεί άσχημα κατ’ αρχήν. Την ακούει κανείς και στον νου του έρχονται εικόνες γεμάτες από κίνηση και πλαστικότητα. Αλλά αμέσως οι εικόνες εξαφανίζονται από τη στιγμή που η λέξη συνδεθεί με συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες επιβάλλεται να γίνουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ




Ο Πέτρος Καπετανόπουλος συνελήφθη  τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Ιουλίου γιατί διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς που κακοποιούσαν έναν σιδηροδέσμιο μετανάστη έξω από την πολυκατοικία που μένει. Το πρωί της επομένης οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος και αυτός στον εισαγγελέα με τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση». Ο εισαγγελέας προσθέτει και την κακουργηματική κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία» (ο μετανάστης ομολόγησε τη ληστεία μιας τσάντας) και διατάσσει το σχηματισμό κοινής δικογραφίας (του Πέτρου με τον μετανάστη).