oaednews

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Αναγνώριση μεταπτυχιακού στο Δημόσιο: Από πότε ισχύουν οι αλλαγές στον μισθό

Με το ά. 9 παρ. 3 του ν. 4354/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέφθηκε ότι «3. α. Κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο (2) Μ.Κ. στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (6) Μ.Κ. β. Η κατάταξη στα Μ.Κ. της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, όπως προκύπτει από την προκήρυξη της θέσεως κατά την πλήρωση ή την περιγραφή της θέσης εργασίας από τον οργανισμό της Υπηρεσίας. 

ΟΑΕΔ·Έναρξη α) Προγράμματος Προεργασίας και β) Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


α) Έναρξη “Προγράμματος προεργασίας για 300 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”

Ξεκινά την Τρίτη 19/11/2019 και ώρα 12η μεσημβρινή μέχρι και την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α' 101) όπως ισχύει, και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα (πάροχοι) και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας,  προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθέτησης ανέργων νέων ηλικίας 18-30 ετών για χρονικό διάστημα 7 μηνών.

Υπναράδες εργαζόμενοι

Αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τον ύπνο στο γραφείο απαγορευμένο και έχει αποφασίσει να πάρει σκληρά μέτρα κατά αυτού, ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί.
 ψφ
Αν και ο ύπνος στη δουλειά αποδοκιμαζόταν στις ΗΠΑ, ποτέ δεν είχε απαγορευτεί εντελώς μέχρι σήμερα.
Δεν είναι ξεκάθαρο τι οδήγησε στη θέσπιση αυτής της επίσημης οδηγίας, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση το προσπάθησε.

Αλλαγες σε κινητικότητα , αξιολόγηση , νομική προστασία Υπαλλήλων και άλλες διατάξεις


Σε δημόσια διαβούλευση http://www.opengov.gr/ypes/?p=7149  έως τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 μ.μ. βρίσκονται οι διατάξεις του ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών, υπό τον τίτλο: «Ρυθμίσεις Υπουργείου Εσωτερικών». Σημειώνεται, ότι οι προτεινόμενες διατάξεις πρόκειται να ενσωματωθούν στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Τροποποίηση Εκλογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».

Προς συμβούλους EURES

(Σύμβουλοι EURES να τα προειδοποιείτε τα παιδιά μας τι θα αντιμετωπίσουν.Οι μαρτυρίες είναι πολλές).

"Ανάρτηση Ελληνα που ζει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη. Ο χώρος είναι 8 τ.μ., μπάνιο δεν υπάρχει είναι κοινόχρηστο ούτε κουζίνα. Το ενοίκιο 400 ευρώ το μήνα, 13 μήνες άντεξε και έφυγε.

«Erasmus» για δημοσίους υπαλλήλους (όλες οι λεπτομέρειες)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει και για το έτος 2020 το «Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης – Erasmus for Public Administration» για δημόσιους υπαλλήλους των κρατών – μελών με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων τους και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:
Το Πρόγραμμα το οποίο διοργανώνει και πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης – EAS (www.europa.eu/eas) απευθύνεται σε νέους δημόσιους υπαλλήλους (Διοικητικούς, κατηγορίας Ανώτατης Εκπαίδευσης), οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέχρι και πέντε έτη πριν από την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας και έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή απασχόληση/εμπειρία τουλάχιστον έξι μηνών σε τομέα που σχετίζεται με θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση σε άριστο επίπεδο δύο γλωσσών: Αγγλικής και Γαλλικής ή Αγγλικής και Γερμανικής.
Επίσης, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν εργασθεί ή να έχουν συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όργανα ή φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Για το έτος 2020 έχουν οριστεί 3 περίοδοι εκπαίδευσης:
• 3 έως 13/03/2020
• 9 έως 19/06/2020
• 13 έως 23/10/2020

Πεζοπορία στον Υμηττό με την πεζοπορική και ορειβατική ομάδα ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                     


 ΤΡΊΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η πεζοπορική και ορειβατική ομάδα του ΟΑΕΔ,

οργανώνει την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019 πεζοπορία στον Υμηττό, αφιερωμένη στο Γιώργο Δοβρίδη.

ΟΑΕΔ: Παράταση ή νέο πρόγραμμα για τους 5.500 πτυχιούχους;

Μπροστά στην απόφαση για το αν θα υπάρξει παράταση στις συμβάσεις των 5.500 νέων πτυχιούχων σε δημόσιους φορείς ή η δημιουργία νέου προγράμματος ΟΑΕΔ βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας 
Ειδικότερα στο υπουργείο Εργασίας ασκούνται πιέσεις για την παράταση του προγράμματος ΟΑΕΔ ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται αντί για την παράταση του προγράμματος η προκήρυξη νέου προγράμματος για νέους πτυχιούχους.