oaednews

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η φυλή των δημοσίων υπαλλήλων !!!!!!!!


Ουρές, χάσιμο χρόνου, χαρτούρα και νεύρα για μας, καθώς αναμένουμε στο γκισέ, δεμένοι γάιδαροι, «κόκκινες γραμμές» στον περιορισμό του αριθμού τους και ενώ ο μήνας έχει εννιά για εκείνους. Ο Homo Demosius Ypallilius είναι το αντικείμενο της ακτινογράφησης που ακολουθεί, μικρή εκδίκηση για τις μεγάλες ταλαιπωρίες που μας έχει χαρίσει.

Η παγίδα της διαδοχής στις επιχειρήσεις


Oλο και περισσότεροι εργοδότες, για να αποφύγουν τις οφειλές προς τους εργαζόμενους, καταφεύγουν στο κόλπο της μεταβίβασης των εταρειών τους. Ο νέος εργοδότης όμως οφείλει, σύμφωνα με ελληνικές και ευρωπαικές δικαστικές αποφάσεις, να πληρώσει τα σπασμένα του παλαιού εργοδότη
 

Ρουκέτα του ΙΟΒΕ στις προσδοκίες μισθωτών


Με ρουκέτα εδάφους - εδάφους, το ΙΟΒΕ έκανε θρύψαλα τις προσδοκίες των μισθωτών ότι κάποια στιγμή εντός της επόμενης 5ετίας ή έστω 10ετίας θα δουν τις αποδοχές τους να αναπροσαρμόζονται αυτομάτως μέσω των 3ετών ωριμάνσεων, καθώς, όπως φαίνεται, ο όρος του μνημονίου που συνδέει το «ξεπάγωμα» με μονοψήφια ποσοστά ανεργίας θα μείνει ανεκπλήρωτος!

Βρούτσης: Ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από το 2014


 Την οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με ενιαίο τρόπο υπολογισμού εισφορών και συντάξεων, από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
 

Ελληνική μεσαία τάξη: η πιο αυτοκαταστροφική στον κόσμο

Η μεσαία τάξη συνιστά αναμφίβολα την κύρια δύναμη υποστήριξης των ανεπτυγμένων δημοκρατιών στον σύγχρονο κόσμο. Χάρη αφενός στο πληθυσμιακό της εύρος, αλλά κυρίως χάρη στη φοροδοτική της ικανότητα, την ενεργητικότητα και τις φιλοδοξίες της, αποτελεί το στοιχείο εκείνο που επενεργεί με προωθητικό τρόπο πάνω στο σύνολο της κοινωνίας και αναζωογονητικά στους δημοκρατικούς αντιπροσωπευτικούς θεσμούς.