oaednews

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΕΔ:Έγκριση πρόσληψης (227) ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ως εκπαιδευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων

Α Π Ο Φ Α Σ Η 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/06 
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι και εγκρίνει 
1. Την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης διακοσίων είκοσι επτά (227) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ως εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2017-2018, στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Αθηνών στο Γαλάτσι, Λακκιάς στη Θεσσαλονίκη και Λάρισας (κατάρτιση ατόμων με ειδικές ανάγκες), στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων) καθώς και για την υλοποίηση διακρατικών συνεργασιών, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). 

2. Η κατανομή του εν λόγω προσωπικού ανά κλάδο / ειδικότητα και εκπαιδευτική μονάδα θα γίνει με απόφαση του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ..

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τη μαζική εγγραφή ξενοδοχοϋπαλλήλων κλπ


Προς : Διοικήτρια ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη

κα. Διοικήτρια,

 Πλησιάζοντας στο κλείσιμο της τουριστικής περιόδου διαβλέπουμε, χωρίς δυσκολία, την αναμενόμενη εποχική συσσώρευση ξενοδοχοϋπαλλήλων σε ΚΠΑ του ΟΑΕΔ.
 Με την πικρή γνώση των έντονων προβλημάτων που δημιουργούνται κάθε χρόνο στις Υπηρεσίες που υποδέχονται τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, θέλουμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων, έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Ζητάμε, επομένως, τις ανάλογες έγκαιρες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση της άνευ λόγου ταλαιπωρίας υπαλλήλων και ανέργων.
 Ένα βασικό πρόβλημα που σημειώθηκε την περσινή περίοδο ήταν το ζήτημα της καθημερινής υπολειτουργίας των μηχανογραφικών συστημάτων. Επειδή μια από τις βασικές δικαιολογίες της δυσλειτουργίας ήταν η αύξηση των συναλλασσόμενων και θεωρώντας δεδομένη και φέτος την απότομη αύξησή  τους κατά την περίοδο εγγραφής των ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρακαλούμε για τον, εκ των προτέρων, έλεγχο και την πιστοποίηση όλων των συστημάτων, ώστε να ανταποκρίνονται στην αναμενόμενη αύξηση φόρτου.

Μείωση μισθών στο Δημόσιο μέσω προσωπικής διαφοράς στο μέλλον ??

Διάταξη που ανοίγει την πόρτα και για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, εφόσον απαιτηθεί δημοσιονομικά, μέσω οριστικής κατάργησης των επιπλέον ποσών που εξακολουθούν να εισπράττουν ως προσωπική διαφορά μεταξύ παλαιών και νέων αποδοχών τα ειδικά μισθολόγια, περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

KKE: Το «νέο κράτος» είναι εχθρικό για δημοσίους υπαλλήλους και λαό

«Πίσω απ’ τις κορώνες για “νέο κράτος”, ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα σχέδιο μεταμφίεσης του σημερινού σάπιου και διεφθαρμένου αστικού κράτους, που απ’ τη μια είναι εχθρικό, αντιδραστικό, φορομπηχτικό προς τον λαό και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και απ’ την άλλη φιλικό προς το κεφάλαιο και τους παρατρεχάμενούς του» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα για τη Δημόσια Διοίκηση.

ΝΔ για Δημόσιο και συμβασιούχους

Με την καθιέρωση της «προσωπικής συνέντευξης, ως μέσω βελτίωσης ειδικά των πιο «αδύναμων δημοσίων υπαλλήλων», θα εφαρμόσει το σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, η ΝΔ, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Β. Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι μέσω της αξιολόγησης, η ΝΔ θα επιβραβεύει του υπαλλήλους και θα τους «εξασφαλίζει ταχύτερη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη».

Σκουρλέτης για συμβασιούχους.

Πάνω από 5.000 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα, μέχρι το Μάρτιο, μέσω ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του, με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα.
Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με τους εργαζομένους, διαβεβαίωσε ότι «θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το Μάρτιο και θα έχουν βγει οι πινάκες διοριστέων».

Αντιδρούν οι Γάλλοι στις σκληρές εργασιακές ρυθμίσεις του Μακρόν

Η πλειοψηφία (58%) των Γάλλων τάσσεται κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού κώδικα, το πρώτο μεγάλο πολιτικό μέτρο της πενταετίας του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα
Η έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Atlantico δείχνει ότι το 58% των Γάλλων είναι αντίθετο στη μεταρρύθμιση των εργασιακών που περιλαμβάνεται σε διατάγματα, έναντι 42% που την υποστηρίζουν.

Η Συζήτηση στην επιτροπή της βουλής του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

Μεγάλη σημασία αποδίδει η κυβέρνηση στη ρύθμιση της αγοράς εργασίας, με το νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στην αρμόδια επιτροπή. Θα θωρακίσει το εργασιακό καθεστώς και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των εργαζομένων, λέει η Εφη Αχτσιόγλου, διαφορετική, όμως, γνώμη εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ως το πιο αμιγώς προστατευτικό νομοσχέδιο για τους εργαζομένους από την έναρξη της κρίσης χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας με ασφαλιστικές και εργασιακές ρυθμίσεις η αρμόδια υπουργός Εφη Αχτσιόγλου.

Καλό μήνα, καλό φθινόπωρο !33 λόγοι που μας αρέσει το Φθινόπωρο

Νέα αρχή, χρυσοκίτρινα φύλλα στα πάρκα, γλυκός καιρός, φθινοπωρινές γεύσεις, όμορφες βόλτες, αφετηρία της καλλιτεχνικής σεζόν… Όλα αρχίζουν στην εποχή «outsider» του χρόνου, και βρίσκουμε τους λόγους για να μην… μελαγχολήσουμε.

του Γιώργου Κόκουβα