oaednews

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Μισθοί πείνας για 657.542 εργαζομένους - Αμείβονται μόλις με 382 ευρώ το μήνα

Με μισθό που δεν υπερβαίνει τα 382 ευρώ το μήνα, αμείβονται 657.542 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Τούτο προκύπτει από τα στοιχεία για την απασχόληση που δημοσιοποίησε ο ΕΦΚΑ και δείχνουν πόσο μεγάλη έξαρση έχει λάβει το φαινόμενο της μερικής απασχόλησης στην αγορά εργασίας της χώρας.Τα στοιχεία προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) που κατατέθηκαν στον ΕΦΚΑ και αφορούν τον Οκτώβριο του 2017. Προκύπτει ότι σχεδόν το 30% των εργαζομένων δουλεύουν με όρους μερικής απασχόλησης και εισπράττουν κατά μέσο όρο 382 ευρώ το μήνα.

Έρευνα: 1,5 δισ. αρχεία με ευαίσθητα δεδομένα είναι «ελεύθερα» στο Διαδίκτυο

Το σκάνδαλο με το Facebook έδειξε τα μεγάλα κενά, οι ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Digital Shadows ανακάλυψαν ένα "βουνό" προσωπικών εγγράφων με ευέσθητα δεδομένα που δεν προστατεύονται.
Σοκάρει η αναφορά Βρετανών ερευνητών: 1,5 δισ. αρχεία με ευαίσθητα δεδομένα είναι «ελεύθερα» στο διαδίκτυο. Ανάμεσα στα αρχεία είναι εκκαθαριστικά σημειώματα και ιατρικοί φάκελοι.Το σκάνδαλο με το Facebook έδειξε τα μεγάλα κενά.Εκκαθαριστικά σημειώματα, ιατρικοί φάκελοι, αιτήσεις για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας: η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ελεύθερη για σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο ευαίσθητα αρχεία προσώπων και επιχειρήσεων απ' όλον τον κόσμο, όπως αποκάλυψαν σήμερα Βρετανοί ερευνητές, επισημαίνοντας τα σημαντικά κενά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, πέρα από το πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook.

Οι Υποχρεώσεις των ανέργων

Νέος εγκύκλιο για τις υποχρεώσεις των ανέργων....
Ο Οργανισμός συμπεριέλαβε σε εγκύκλιο όλες τις υποχρεώσεις του ανέργου και δημιούργησε έναν ξεχωριστό «οδηγό» προς αποφυγήν. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τον Φεβρουάριο έφτασαν το 1.081.060 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι πρέπει να προσέχουν οι άνεργοι για να διατηρηθούν εντός μητρώων του Οργανισμού:
1. Να δηλώνουν αληθή και πλήρη στοιχεία και να προσκομίζουν τα αναγκαία αποδεικτικά και έγγραφα που τους ζητούνται.

Το παιχνίδι της καριέρας μου από την ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας


Στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας , στην αίθουσα του ΚΕΚ πραγματοποιήθηκε workshop με τίτλο «Το παιχνίδι της καριέρας μου» με πρωταγωνιστές τους σπουδαστές του Τμήματος Οικονομικών Καθηκόντων της ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας.

Η ζωή εν Τάφω..Ξυλούρης Μητσιάς