oaednews

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Δράσεις και προτάσεις κατά της ανεργίας από την Περιφέρεια

«Εάν η χώρα δεν παράξει, δεν υπάρχει λύση στο οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας για την ανεργία στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε μεταξύ άλλων:
-«Η ανεργία είναι η νούμερο ένα κοινωνική αδικία. Εμείς την έχουμε χαρακτηρίσει ως νούμερο ένα εχθρό. Η σημερινή κατάσταση στη χώρα μας είναι η εξής: Έξι χρόνια λιτότητας και ύφεσης, με αυξανόμενους φορολογικούς συντελεστές, με ένα στρεβλό ασφαλιστικό σύστημα και αύξηση της μαύρης εργασίας. Γραφειοκρατία, καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Στη χώρα καταποντίστηκε η παραγωγή και ο εθνικός πλούτος. Επιχειρήσεις φεύγουν από τη χώρα, οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι πολιτικές αναδιανομής της φτώχειας και της ανέχειας και η λογική που ακολουθείται είναι της διαχείρισης αυτής της κατάστασης και όχι να γίνει ένα άλμα μεγαλύτερο απ’ τη φθορά.

Επανέρχονται στις θέσεις που κατείχαν

Σε κοινή δήλωση των βουλευτών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά και Νίκου Παπαδόπουλου επισημαίνονται τα εξής:
«Με την ψήφιση του νομοσχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στην Δημόσια Διοίκηση» που ψηφίστηκε στην βουλή την περασμένη Παρασκευή στις 26-11-16, επιτεύχθηκε άρση αδικίας και ηθική ικανοποίηση για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ.
Μετά από αίτημα των εργαζομένων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος και Άννα Βαγενά έθεσαν το ζήτημα στον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη ο οποίος πρότεινε νομοθετική ρύθμιση. Με το άρθρο 35 του σ/ν «Ενιαίο σύστημα κινητικότητας στην δημόσια διοίκηση» αίρεται για τους συγκριμένους υπαλλήλους η εργασιακή τους υποβάθμιση και επανέρχονται στις θέσεις που κατείχαν πριν την διαθεσιμότητα, η οποία τους είχε επιβληθεί άδικα. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ήταν ορισμένοι από τους 12.799 οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον τέως υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2013.

ΣτΠ: Συνέχιση επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ επί δίμηνο μετά την αποστράτευση

Tη μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη ζήτησε ένας άνεργος νέος, ιότι το αίτημά του για συνέχιση καταβολής του επιδόματος ανεργίας, που υπέβαλε μετά τη λήξη της στρατιωτικής του θητείας, απορρίφθηκε από το αρμόδιο ΚΠΑ, και την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, επειδή το αίτημα συνέχισης υποβλήθηκε δύο έτη μετά την αρχική έγκριση χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.

ΟΑΕΔ: Οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο στο Holidays in Evia

Tη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο στην

ξενοδοχειακή επιχείρηση «HOLIDAYS IN EVIA» που παραμένει κλειστή αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.
Το κόστος της συνολικής δαπάνης για 150 εργαζόμενους θα ανέλθει σε 150.000 ευρώ.

Στάση εργασίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τον Νομό Λέσβου, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.