oaednews

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΚΠΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Το ΚΠΑ Περιστερίου επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο , τον Γενικό Γραμματέα Απασχόλησης κ. Σπυρόπουλο , τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια, τον ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ Χάλαρη. Κατά την επίσκεψή του εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης να βρίσκεται «κοντά στο νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα που ζητάει δουλειά» με αφορμή τα τέσσερα νέα προγράμματα του Οργανισμό.


«Κάνουμε μεγάλο βήμα στο χώρο της ανεργίας επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και νέα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα», είπε ο κ. Παπανδρέου.


«Στηρίζουμε την κοινωνική συνοχή και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Είναι τα πρώτα δείγματα της νέας φάσης της πολιτικής μας, προχωράμε με βήματα που βοηθάνε το πολίτη σε μια δύσκολη περιοδο».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος που επισκέφθηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό τον ΟΑΕΔ τόνισε ότι «120।000 θέσεις ανοίγουν για τους Ελληνες πολίτες την επόμενη εβδομάδα». «Δεν εξαγγέλλουμε κάτι που θα γίνει, μιλάμε για κάτι που γίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Αμφίβολης αποτελεσματικότητας τα προγράμματα
Με καθυστέρηση έξι μηνών –οι οποίοι καταναλώθηκαν σε διαπιστώσεις, κινδυνολογίες και εξαγγελίες- έχουμε τα πρώτα μέτρα για την ανεργία, δήλωσε εκ μέρους της ΝΔ ο Ιωάννης Βρούτσης και έκανε λόγο για «φτωχό» πλαίσιο προγραμμάτων. «καθήλωσε, υποβάθμισε και ακύρωσε ένα εξαιρετικά εκτεταμένο και πολλαπλών στοχεύσεων πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας που βρισκόταν σε εξέλιξη».
ΚΚΕ: Εμπαιγμός
«Αν δεν είναι ωμός εμπαιγμός η πρόταση της κυβέρνησης προς τις άνεργες γυναίκες να γίνουν επιχειρηματίες, την ίδια ώρα που τα μικρομάγαζα κλείνουν και οι αυτοαπασχολούμενοι εκτοπίζονται από τη μονοπωλιακή δράση, τότε τι είναι;», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ

ΛΑΟΣ: Δεν είναι πολιτική η πρακτική των επιδομάτων
«Οι Κινέζοι λένε ότι αν θες να βοηθήσεις κάποιον δεν του δίνεις ένα ψάρι αλλά τον μαθαίνεις να ψαρεύει», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ:
Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τους ανέργους είναι υποκριτικό, γιατί τα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα μείωσης των μισθών, αύξησης του ΦΠΑ και παγώματος των προσλήψεων και των δημόσιων επενδύσεων, οδηγούν τους εργαζόμενους σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και φτώχεια.
Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι άνεργοι δεν είναι «κροκοδείλια» κυβερνητικά δάκρυα αλλά μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας καθώς και μέτρα παρεμπόδισης των απολύσεων και ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής στήριξής τους

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ. ΞΥΛΟΥΡΗΣ -ΜΗΤΣΙΑΣ





Καλή Ανάσταση σε όσους σταυρώνονται καθημερινά από τους γραμματείς και τους φαρισαίους!