oaednews

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας στο ΒΝΣ Τρικάλων και στο ΚΠΑ2 Καρδίτσας @

Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος επισκέφτηκε το Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ της πόλης των Τρικάλων όπου αντίκρυσε ένα σταθμό πρότυπο, κόσμημα για την πόλη των Τρικάλων αλλά με αρκετά λειτουργικά προβλήματα. Με ελάχιστο προσωπικό, προβλήματα συντήρησης του κτιρίου ,  προβλήματα σε θέματα καθαριότητας ( εξαιτίας του περιορισμένου ωραρίου που απασχολείται η καθαρίστρια της εργολαβικής εταιρίας) και γενικά της λειτουργίας του.  @@ Οι εργαζόμενοι απλά απευθύνουν έκκληση για την ομαλή λειτουργία του Σταθμού.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
                                                                                Αρ. Πρωτ. 248/29-9-2016


Θέμα: Εργολάβοι Καθαριότητας ΟΑΕΔ

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, εμμένοντας στις θέσεις  της για σταθερές εργασιακές σχέσεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα - όπως τις έχει  εκφράσει  και γραπτώς με σχετικές ανακοινώσεις - επισημαίνει  ότι η ανάληψη των υπηρεσιών καθαριότητας, από 1/10/2016 και για ένα χρόνο, από εργολάβους καθαριότητας θα κοστίσει στον Οργανισμό  τεράστια κονδύλια  με κακοπληρωμένους εργαζόμενους και υπηρεσίες αμφίβολης ποιότητας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου επισημαίνει τα εξής:
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζήλεψε προφανώς τη δόξα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη και προχώρησε σε αξιολόγηση και κατάταξη των Δημοσίων Υπαλλήλων δηλώνοντας πως: «… με το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων που είναι νέα παιδιά συνεργάζεται άψογα στο Υπουργείο…». Ακριβώς το ίδιο ποσοστό 15% ο κ. Κ. Μητσοτάκης θεωρούσε ότι πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση και να απολυθεί.

Νέο Ασφαλιστικό: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Το νέο ασφαλιστικό, πέραν των πολλών μεταβολών, έχει και σημαντικές παγίδες για όλους τους ασφαλισμένους. Παράλληλα, έχει και διόδους, που μέσω αυτών μπορεί ένας Δημόσιος Υπάλληλος να πετύχει αρκετές βελτιώσεις, όπως αναλύει το epoli.gr και η συνεργάτης δικηγόρος, κα. Όλια Νικολοπούλου.
Ειδικότερα,
  • 25ετία
1. Όσοι Δημόσιοι Υπάλληλοι συμπλήρωσαν 25ετία το 2011, στα 56 βγαίνουν με μειωμένη σύνταξη στα 56 και με πλήρη στα 62. 
2. Όσοι είχαν 25ετία το 2012, βγαίνουν στο 58ο έτος της ηλικίας τους με μειωμένη σύνταξη.