oaednews

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ 2014


  Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΠΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

    ΔΗΜΗΤΡΗ  ΣΠ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ κ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο - Εργατολόγου
Σόλωνος 51, Αθήνα,  10672
Τηλ: 210-3645656 Fax: 210-3645651
Mobile: 6944-429645



Ήδη από την 1η/01/2014 βρίσκουν εφαρμογή αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας μας, οι οποίες έχουν ήδη ψηφιστεί από παλαιότερους αλλά και νεότερους – μνημονιακούς – νόμους. Οι κυριότερες μεταβολές εντοπίζονται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στον ελάχιστα απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης καθώς και στα εφάπαξ.

Φρένο έως το καλοκαίρι στα οικογενειακά επιδόματα

Στον «πάγο» μπαίνουν τα οικογενειακά επιδόματα ως το καλοκαίρι. Η καταβολή τους σταματά μέχρι να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις, ώστε να ελεγχθεί το κατά πόσο πληρούνται τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια για τη φετινή χρονιά.

Ανατρέπονται όλα στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Αλλαγές εκ βάθρων στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη δημοσιοποίηση και κατάθεσή του στη Βουλή, ενώ παράλληλα προωθούνται και οι ρυθμίσεις για το οριστικό κλείσιμο μικρών φορέων του Δημοσίου, από τους οποίους θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4.000 απολύσεων για το 2013. Την ίδια ώρα και παρά τον αρχικό σχεδιασμό για ταυτόχρονη ψήφιση των αλλαγών στον τρόπο επιλογής των διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου, τελικώς, σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές ρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και θα έρθουν με άλλο νομοσχέδιο σε ύστερο χρόνο.

Απομάκρυνση 6.000 συμβασιούχων απο το δημόσιο αποφασισε ο Μητσοτάκης

«Εξιτήριο» από το Δημόσιο για περίπου 6.000 συμβασιούχους, οι οποίοι απασχολούνται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και η εκδίκαση των υποθέσεών τους παραμένει εκκρεμής, παρά τη νομοθετική διάταξη που όριζε επίσπευση των διαδικασιών και ολοκλήρωσή τους έως το τέλος Οκτωβρίου του 2013, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ».

Διευκρινήσεις του Υπ. Παιδείας για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η  Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΕΥΕ) του υπουργείου Παιδείαςεξέδωσε  τις ακόλουθες διευκρινίσεις, ύστερα από ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με την πράξη «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» και τις προσλήψεις ανέργων διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα απασχοληθούν σε δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με επιβλέποντες φορείς τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:
1.    Ο επιβλέπων Φορέας υποχρεούται να προβεί στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2  επιλεγέντων ανέργων μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ εντός 15 ημερών ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους. (ΚΥΑ 3.24641/Οικ.3.1574, ΦΕΚ2091/27-8-13, Άρθρο 7, παραγρ. 4).
2.    Για να γίνει η τοποθέτηση των ωφελουμένων στις υπηρεσίες επιλογής τους θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάθεση και ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών όλων των ωφελουμένων ανέργων.

10 μήνες για τον Ταμήλο!!!

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών επιβλήθηκε χθες από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, σύμφωνα με πληροφορίες του trikaladay, στον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Ταμήλο, με το σκεπτικό ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκτέλεση έργου.
Η υπόθεση αφορά το έργο διαμόρφωσης κτιρίου στον συνοικισμό Λεπτοκαρυάς το 2008 προκειμένου εκεί να λειτουργήσει Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ με αντικείμενο την εκπαίδευση

Αρθρογράφος για την ανεργία ο ΓΑΠ!!!

Πολυθεσίτης πλέον ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, καθώς εκτός από βουλευτής, ομιλητής και καθηγητής Πανεπιστημίου στο εξής θα είναι και μπλόγκερ στη νέα ιστοσελίδα της Αριάνα Χάφιγκτον.

Κυβερνητικό συμβούλιο για την απασχόληση

Τη σύσταση κυβερνητικού Συμβουλίου απασχόλησης ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα το Σάββατο, εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.

Τις πταίει?