oaednews

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω σε 5 περιφέρειες

 Αύριο, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

ΕΛΣΤΑΤ: Τα στατιστικά του ΟΑΕΔ βγαίνουν κατά το δοκούν...

 Αρ. Πρωτ. 459 / 28-1-2021


Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ (21/1/2021), μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία καταγραφής  των στοιχείων της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, δεν είναι αξιόπιστη!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι: «Αντίθετα, στο διοικητικό μητρώο του ΟΑΕΔ η «ενεργή αναζήτηση» και η «διαθεσιμότητα» για εργασία δηλώνεται κατά την εγγραφή και δεν επικαιροποιείται. Επιπρόσθετα, τα άτομα τα οποία εργάζονται χωρίς ασφάλιση (μαύρη εργασία) ή εργάστηκαν σε πρόχειρες ή ευκαιριακές εργασίες, καταγράφονται ως «απασχολούμενοι» στην ΕΕΔ αλλά ταυτόχρονα μπορούν να παραμένουν εγγεγραμμένοι στο διοικητικό μητρώο του ΟΑΕΔ.»