oaednews

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Μόλις στο 6,4% η ανεργία στη Γερμανία

Στα χαμηλότερα επίπεδα, 6,4%, από την επανένωση της Γερμανίας παραμένει η ανεργία σε χώρα, με τον απόλυτο αριθμό των ανέργων να έχει ωστόσο ελαφρώς αυξηθεί.

Οταν η αλληλεγγύη βαφτίζεται... «οικειοθελής αποχώρηση»

Οταν η αλληλεγγύη βαφτίζεται... «οικειοθελής αποχώρηση»

sakis_papadopoulos.jpg

Ο Σ. Παπαδόπουλος βρίσκεται στον κατάλογο εκείνων που πρόκειται να επιστρέψουν, όμως αρνείται να το κάνει, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του
Μπορεί οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, να επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, όμως δεν αυτό δεν ισχύει για όλους. Ενας μόνο εργαζόμενος μένει εκτός και δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, Σάκη Παπαδόπουλο.

Τέλος στη δημιουργική Απασχοληση για τα ΑΜΕΑ

Ξεχάστε και τη Δημιουργική Απασχόληση για ΑμεΑ

atoma_me_eidikes_anagkes.jpg

Aτομα με ειδικές ανάγκες κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίαςΤα 2.750 ευρώ ανά παιδί δεν επαρκούν για τα πάγια έξοδα των δομών, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απειλούνται με απολύσεις ή οι μικρές δομές με κλείσιμο» δηλώνει μεταξύ άλλων στην «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Παπαχατζής, πρόεδρος του ΠΑΣΕΚΔΑΠ
Σε πλήρη απαξίωση κινδυνεύουν να οδηγηθούν αρκετά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) σε όλη τη χώρα, επειδή «κόπηκαν» από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το 2015-2016. «Στα κέντρα θα εξυπηρετούνται λιγότερα άτομα με αναπηρία, θα απολυθούν εργαζόμενοι και κάποια ΚΔΑΠ μπορεί να κινδυνέψουν ακόμα και με κλείσιμο», μας λένε οι εργαζόμενοι.