oaednews

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ από τους εποχικά εργαζόμενους

Σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ,  προχωρά στις 11.30 σήμερα, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Παράλληλα όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση της, συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

 Η ανακοίνωση

Σπάζοντας φέτος το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, εξασφαλίζοντας αμύθητα κέρδη για τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο (handling, security, καθαριότητα, τουριστικά γραφεία, ενοικιαζόμενα κλπ.), η φετινή τουριστική περίοδος τελειώνει με αρκετούς εποχιακούς εργαζόμενους να βρίσκονται ήδη στην ανεργία. Ένα καλοκαίρι που μας έφερε αντιμέτωπους με την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια και τους μισθούς σε πολλές περιπτώσεις να είναι χειρότεροι από πέρυσι, παρά την αύξηση της κίνησης.

Ανησυχία για ανεργία και απώλεια θέσεων εργασίας

 Ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον και την ενδεχόμενη απώλεια θέσεων εργασίας εκφράζουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σε έρευνα που πραγματοποίησε το ΚΕΠΕ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ικανοποιημένοι, προβληματισμένοι ή ανήσυχοι - ανάλογα με το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν - εμφανίζονται οι εργαζόμενοι σε σχέση με τις Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στους Εργαζομένους του Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ).