oaednews

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

«Βρες τον δρόμο σου» από την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης

Ο Δ/ντής οι Εκπαιδευτικοί & οι Εκπαιδευόμενοι της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας  ΟΑΕΔ Τρίπολης σας προσκαλούν την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 & ώρα 16:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΣχολείοΥ (Τέρμα Καραϊσκάκη περιοχή Σέχι) στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.
ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ   -   ΟΔΟΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί πίνακες του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2017

Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί πίνακες του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Η εισβολή αντιεξουσιαστών στην εταιρεία Adecco στη Θεσσαλονίκη -Βανδαλισμοί και κόκκινες μπογιές

Αφού έβγαλαν έξω τους υπαλλήλους στη συνέχεια έσπασαν γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πέταξαν κόκκινη μπογιά στο χώρο.
Χθες μέσω του Indymedia ανέλαβαν την ευθύνη.
Η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μέσω Indymedia
Οι απαιτήσεις των αφεντικών της Ε.Ε. και η σύμπραξη των ντόπιων αφεντικών μέσω της εφαρμογής των μνημονίων έχουν αλλάξει άρδην το σκηνικό στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Η τρομερή ανεργία, η αποδόμηση του εργατικού δικαίου και η ελαχιστοποίηση της διαπραγματευτικής ισχύος των εργαζομένων έχουν ενισχύσει τις ευέλικτες μορφές εργασίας αυξάνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και έχουν μονιμοποιήσει την επισφάλεια στους εργαζόμενους. Μειώσεις μισθών που μοιάζουν πιο πολύ με επιδόματα, ανασφάλιστη εργασία και εναλλαγή κατάστασης από εργασία σε ανεργία χωρίς κανένα περιθώριο συλλογικής διεκδίκησης αποτελούν την καθημερινότητα.

Συλλογή τροφίμων για άπορους συμπολίτες μας



1971

                              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
Α Θ Η Ν Α





 
                    Αθήνα, 20 Μαρτίου 2017

                            Α.Π. 116

Συνάδελφοι,

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ πρόκειται να επισκεφθεί τον κόμβο αλληλοβοήθειας πολιτών στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια για συλλογή τροφίμων και διάθεση τους σε άπορους συνανθρώπους μας.  

Πανευρωπαϊκή και Πανελλήνια βράβευση για δύο σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης


Η Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, συγχαίρει θερμά τους σπουδαστές Γ΄ εξαμήνου στην ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης -Αρχιμάγειρας», του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, Κωνσταντίνο Παππά και Αθανάσιο Αθανασίου που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στον 10ο Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης καθώς και στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Κουζίνας “GREEK CHEF 2017”. Συγχαίρει επίσης την Διεύθυνση του Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή και δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο, αντίστοιχες πρωτοβουλίες και ενέργειες μαθητών, καταρτιζομένων και εκπαιδευτικών, των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ.

Ανακοίνωση ΟΕΛ ΟΑΕΔ σχετικά με ποσοστώσεις πρακτικά ασκούμενων μαθητών στον Δημόσιο Τομέα


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.2109989661-686

Αθήνα, 17/3/2017
                                                                                                    Αριθ.Πρωτ.103                                                                                                           
                    
     
        

                                                                      ΠΡΟΣ : 1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναπλ. Υπουργό   κ.            Αντωνοπούλου Ουρ.
                                                                                    2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                                                               Γραφ. Υφυπ. κ. Μπαξεβανάκη
                                                                                   3. Διοικήτρια Ο.Α.Ε.Δ.
                                                                                    κ. Καραμεσίνη Μαρία
                                                                                    4. Κ.Ε.Δ.Ε.
                                                                                    5. Γ.Σ.Ε.Ε.

ΘΕΜΑ: «Ποσοστώσεις πρακτικά ασκούμενων μαθητών στον Δημόσιο Τομέα»

Κυρίες, κύριοι

            Με το άρθρο 5 του πλαισίου Ποιότητας Μαθητείας ΚΥΑ Υπουργών Εργασίας , Οικονομικών,  Παιδείας, Οικονομίας (ΦΕΚ491/ΤΒ΄/20-2-2017) τίθενται όρια στις προσλήψεις πρακτικά ασκούμενων μαθητών με προγράμματα Μαθητείας σε επιχειρήσεις. Η εφαρμογή των ποσοστώσεων που αφορά τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που απασχολούν μαθητές των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. των ΕΠΑ.Λ. των Ι.Ε.Κ. και των Σ.Ε.Κ. συνδέεται με την προστασία της εργασίας από την υποκατάσταση ή αντικατάσταση θέσεων εργασίας . Ωστόσο η εφαρμογή της στον Δημόσιο Τομέα κατά την γνώμη μας προσκρούει σε μια κοινωνική πραγματικότητα που συνδέεται:
1.      Με την απαγόρευση προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα και στους Ο.Τ.Α. λόγω εφαρμογής διατάξεων των μνημονίων, οι οποίες είναι ανεξάρτητες της βούλησης των συλλογικών οργάνων και των αναγκών που έχουν.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΠΕΛ/ΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας γνωρίζουμε ότι ένα μέλος της Ένωσης μας (νεαρής ηλικίας) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Το Δ.Σ. της Ένωσης μας εκτός από την συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του ομόφωνα αποφάσισε να συνδράμει οικονομικά τον/την συνάδελφο. Για το λόγο αυτό καλούμε όσα από τα μέλη μας επιθυμούν, να ενισχύσουν την απόφαση αυτή, συνεισφέροντας ανάλογα με την δυνατότητα τους, προκειμένου να στηρίξουμε το μέλος μας στην κρίσιμη αυτή στιγμή της ζωής του. Παρακαλούμε τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών, εφόσον συγκεντρωθεί κάποιο χρηματικό ποσό να μεριμνήσουν να κατατεθεί στο λογαριασμό της Ένωσης μας  (GR7401102260000022629614318).