oaednews

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Π. Σκουρλέτης: Μέτρο ευεργετικό για την αγορά η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ


Δεν μιλήσαμε ποτέ για προσλήψεις γενικά και αόριστα αλλά για αποκατάσταση των αδικιών όπως με τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες, τόνισε στον "Αθήνα 984" ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.


Αυξάνεται μισθός & διάρκεια απασχόλησης στην κοινωφελή εργασία – Τι ανακοίνωσε η Ρ. Αντωνοπούλου

Αλλάζουν όλα για όσους θα προσλαμβάνονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Το νέο καθεστώς ανακοίνωσε η νέα υφυπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, προσθέτοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας σταδιακά και σε βάθος δύο ετών.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ την Παρασκευή 27/2/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

 Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ  σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη Μουσικοθεατρική  παράσταση  «Πριν το Χάραμα» στο θέατρο Βέμπο  (Καρόλου 18, Στάση μετρό Μεταξουργείο, Πλατεία Καραϊσκάκη), σε σκηνοθεσία  Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα,   την Παρασκευή  27/2/2015 και ώρα 20:40.
Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε και οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας, από την απελευθέρωση στον Εμφύλιο -  στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία.  Την παράσταση πλαισιώνουν περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες, ενώ τους βασικούς ρόλους έχουν αγαπημένοι τραγουδιστές και καλοί ηθοποιοί όπως οι: Στέλιος Διονυσίου, Σοφία Βόσσου, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας κ.λ.π..  H παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή ορχήστρα.

Υπό διαπραγμάτευση και τα 1,5 δισ. του ΕΣΠΑ κατά της ανεργίας

capital.gr

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Σχέση... παράλληλη φαίνεται πως έχει το ΕΣΠΑ 2014-20 από τη μια μεριά και το πρόγραμμα ενάντια στην ανεργία που έχει θέσει προς “διαβούλευση” ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί η λογική των προγραμμάτων κατάρτισης-απασχόλησης τα οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Κομισιόν απηχούσε την “Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα”, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν λίγο – πολύ τη “Σύμπραξη του Δημοσίου” με το ... “Δημόσιο Τομέα” στο θέμα της κατάρτισης.

Παράλληλα, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη διαμόρφωση νέων προγραμμάτων επιδοτούμενης απασχόλησης στο δημόσιο, η Κομισιόν βάζει βέτο στη συνέχιση του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης μετά το καλοκαίρι του 2015. Διακύβευμα της επερχόμενης σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της Κομισιόν για το χαρακτήρα των προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης είναι ούτε λίγο – ούτε πολύ 1,5 δισ. ευρώ για την νέα προγραμματική περίοδο και κυρίως για μετά τα μέσα του 2015 τα οποία δικαιούται ακόμα η Ελλάδα, μιας και τα πρώτα 800 εκατ. ευρώ ήδη “τρέχουν” από τα μέσα του 2014.