oaednews

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Μέσω ΚΕΠ πλέον δεκάδες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ

 Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, καθορίζονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και διοικητικές διαδικασίες του ΟΑΕΔ που θα μπορούν να διεκπεραιώνονται στο εξής και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στον e-ΕΦΚΑ, θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ αιτήματα πολιτών για τις εξής ηλεκτρονικές διαδικασίες:

1.Εκτύπωση μηνιαίου ή ετήσιου ενημερωτικού σημειώματος συνταξιούχου. 

2.Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσου μέλους

«Άνεργος, στη λήθη των φελλών…»: Οι συνέπειες της ανεργίας με αφορμή τη νέα νουβέλα του Π. Ανδριά

 «Ανεργία! Η σκόπιμη λεηλασία των ανθρώπων της μεταπολεμικής εποχής. Η χειραγώγηση των αναγκών, της κατανάλωσης, ακόμα και των συναισθημάτων μας! Κάποιοι αποφασίζουν για μας, μας θέλουν αναλώσιμους με ημερομηνία λήξεως! Θέλουν μαριονέτες υποταγμένες να μπορούν ανεμπόδιστα χωρίς αντιρρήσεις να εφαρμόσουν ό,τι εξοντωτικό έχουν προαποφασίσει για μας!».

Κάπως έτσι, αντί πρόλογου, ο φίλος συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Ανδριάς ορίζει στην αρχή της επίκαιρης νουβέλας του για την ανεργία και τους στόχους των εχόντων πολιτική και οικονομική εξουσία στη χώρα μας. Το Άνεργος, στη λήθη των φελλών είναι το δέκατο κατά σειρά βιβλίο του Παύλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος του φίλου και συναδέλφου Αγησίλαου Καλαμαρά. Ένα σύντομο αλλά μεστό νοημάτων κείμενο, που θίγει το πρόβλημα της ανεργίας και τις συνέπειές του, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το άτομο.

Καψώνια από την διοίκηση μόνο για υπαλλήλους των ΚΠΑ της Περ/κης Δ/νσης Θεσσαλίας

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 30/ 03 /2021

ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10

ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 11

ΤΗΛ FAX 2410-564501

Τηλ επικοινωνίας: 2431022099

εmail:eyoaedke@oaed.gr Πρoς:

Όλα τα μέλη μας συναδέλφους, Υπηρεσίες

Θέμα: ‘ Καψώνια μόνο για υπαλλήλους των ΚΠΑ της Περ/κης Δ/νσης Θεσσαλίας’’


Καλησπέρα σας,

παρακαλώ έως την Παρασκευή 26/3/2021 να μας αποστείλετε τις αιτήσεις και τις πληρωμές προγραμμάτων απασχόλησης για επιχειρήσεις που έκαναν υπαγωγή εντός του 2020 για όλη την Περιφερειακή.

Στα στοιχεία που θα μας αποστείλετε να συμπεριληφθούν τα πρωτόκολλα εισαγωγής των δικαιολογητικών πληρωμής στις υπηρεσίες.

Με εντολή Διοικητή

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Καλησπέρα, σε συνέχεια του κάτωθι mail και επειδή μεσολάβησε η αργία, τα ζητούμενα στοιχεία δύναται να αποσταλούν έως και2/4/21.

Με εντολή Διοικητή


Ποιος να το περίμενε σε μια εποχή που ο ΟΑΕΔ έχει (σύμφωνα με τα λεγόμενα του διοικητή) για τα καλά  ψηφιακά αναβαθμιστεί ακόμη και σήμερα οι υπηρεσίες μας να λαμβάνουν τέτοιες εντολές.

Το παραπάνω δεν είναι ένα φανταστικό αίτημα δυστυχώς όμως για την δημόσια διοίκηση του 2021 είναι μια πραγματικά παράλογη (στρατιωτικής υφής) εντολή της διοίκησης, είναι καψώνι . Είναι μια εντολή η οποία έρχεται να αποσπάσει από τα καθήκοντα τους, τους συναδέλφους αποκλειστικά και μόνο των ΚΠΑ της περφ/κης δ/νσης Θεσσαλίας. Είναι μια εντολή η οποία έχει δοθεί από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πως δουλεύουν τα γραφεία απασχόλησης. Είναι μια εντολή χωρίς εμφανές περιεχόμενο ουσίας που στόχο έχει (διαψεύστε μας για αυτό κύριοι συντάκτες της εντολής) να παρεμποδίσει τους συναδέλφους για αρκετές ημέρες από την εκτέλεση των καθηκόντων τους!! Είναι μια εντολή που βάζει στον πάγο τα γραφεία απασχόλησης, τα οποία δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν παρά να μαζεύουν τα πρωτόκολλα των αιτήσεων!!!!!

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους να συνεχίσουν όπως μέχρι σήμερα το κάνουν με συνέπεια να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την εκπλήρωση των καθηκόντων τους που είναι οι πληρωμές και η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων των υπηρεσιών μας και να μην δίνουν κανένα ειδικό βάρος στα χρονικά περιθώρια που βάζουν περίεργες εντολές που δεν έχουν κανένα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ όφελος στο έργο τους.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη