oaednews

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα 4900 ...εισιτήρια για κατάρτιση που σας εξασφαλίζουν 2000 ευρώ

"Κατάρτιση με επιχορήγηση ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β΄της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση" είναι ο τίτλος του νέου προγράμματος για ανέργους που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με στόχο να καταρτίσει 4900 ανέργους -κυρίως τεχνίτες και μηχανικούς- αλλά και να βρει δουλειά στο 30% εξ' αυτών.

Ρομπόλης: «Η ανεργία θα σκαρφαλώσει στο 35%»

Aνεργία που θα «σκαρφαλώσει» ακόμα και στο 34% ή και στο 35% προβλέπει για το 2013, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος εκτιμά ότι την επόμενη χρονιά ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα θα φθάσει τα 1,75 εκατομμύρια! 

Το ΥΠΟΙΚ δεν δεσμεύεται από τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η γνωμοδότηση Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, κ.λπ., δεν είναι δεσμευτική για το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ούτε και εμποδίζει την ψήφιση τού νομοσχεδίου, διευκρίνησαν σήμερα δικαστικοί κύκλοι όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Ελλάδα μπορεί!

του Ηλία Μαμαλάκη

Ναι υπάρχει μια χαλαρή ένωση ανθρώπων που ονομάζεται «Η Ελλάδα μπορεί». Προσπαθούν μέσα από ομιλίες και συνεντεύξεις να προβάλλουν Νεοέλληνες που μέσα από την γκαντεμιά της κρίσης πάνε ένα βήμα μπροστά.

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Άμεσες απολύσεις και εφεδρεία για μονάδες που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν, με τουλάχιστον 2.000 εφέδρους πριν την εκταμίευση δόσης και άλλους 25.000 το 2013 προβλέπει το νέο Μνημόνιο. Ακολουθεί και «αυστηρή αξιολόγηση» για το κύμα του 2014-2015. Δεσμεύει επίσης την ελληνική κυβέρνηση για νέο τρόπο υπολογισμού του βασικού μισθού που θα συμφωνηθεί έως τον Μάρτιο του 2013, ενώ παραμένει προαπαιτούμενο της δόσης η αλλαγή στις αποζημιώσεις και η ενοποίηση των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.

Θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών του υπουργείου Διοικητικής

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η έκθεση αξιολόγησης των δομών των οργανικών μονάδων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου αμέσως μετά να προωθηθεί προς έγκριση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, στην οποία πάντως ξεκαθαρίζει ότι η έκθεση αξιολόγησης των δομών και των οργανικών μονάδων του δημοσίου θα δημοσιοποιηθεί μόνο όταν ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διαδικασία.

Αδειάζει την τροικα για τα εργασιακα

Θέμα συμβατότητας των προτάσεων της τρόικας για τα εργασιακά στην Ελλάδα με την κοινοτική νομοθεσία αναγνωρίζει η Κομισιόν, όπως προκύπτει από απάντησή της σε ερώτηση της