oaednews

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Μετατίθεται για το 2016 το νέο μισθολόγιο Δημοσίου

Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί με την έναρξη του νέου έτους, τελικά το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ από τον Ιούλιο του 2015 θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τον ΟΑΕΔ, Που θα διατεθούν όμως?

Σημαντική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προβλέπει ο προϋπολογισμός για τον ΟΑΕΔ, ο οποίος, το 2015, πρόκειται να προωθήσει μια σειρά από προγράμματα απασχόλησης. Σύμφωνα με το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η κρατική επιχορήγηση προς τον Οργανισμό θα ανέλθει στα 750.000.000 ευρώ, έναντι 457.000.000 ευρώ που ήταν το 2014
Από τον Οργανισμό σχεδιάζεται η εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης, προβλεπόμενου ετήσιου κόστους 600.000.000 ευρώ, ενώ το 2014 ήταν 373.000.000 ευρώ. Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που είτε ξεκίνησαν το 2014 και θα συνεχισθούν το 2015, είτε θα ξεκινήσουν το 2015, είναι οι εξής:
*Η υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία, με προγράμματα για νέους από 18 έως 24 ετών, όπως η επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 12.000 ανέργους, η ολοκληρωμένη παρέμβαση για 8.000 νέους και ευπαθείς ομάδες, τα ειδικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για 15.000 ανέργους νέους σε πιστοποιημένες ειδικότητες (πχ τουρισμός, αγροτική παραγωγή, ναυτιλία, πληροφορική κλπ)
*Η επιταγή εισόδου για νέους 18 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 38.000 ανέργους.

Ο Πιτσιρίκος βρήκε τρόπο να σωθεί η Ελλάδα

Εγώ έχω μια ιδέα λιγότερο χρονοβόρα.Τον Αύγουστο που θα γεμίζει η Ελλάδα εκατομμύρια τουρίστες και κρουαζιερόπλοια να επιβάλει χαράτσι εξόδου.Άλλωστε έχουμε και τον σταύρακα να μας σώσει...

Eurobank: "Υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος η ανεργία"

avgi.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει ανεργία στην Ελλάδα κρούει η Eurobank σε σχετική ανάλυση, την οποία δημοσιοποίησε χθες. Ειδικότερα η τράπεζα αναφέρει πως το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα είναι ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για την οικονομία της χώρας μας και γενικότερα για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, προσθέτοντας ότι το υψηλό ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, μέσω της μειωμένης παραγωγικότητας και της απόσβεσης ικανοτήτων που δημιουργεί, εμποδίζει σε έναν βαθμό την επανένταξή τους στην απασχόληση. Ακόμη η τράπεζα υποστηρίζει ότι, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, η ελληνική οικονομία θα υπερκαλύψει την επίσημη πρόβλεψη για ποσοστιαία αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 0,6% για το 2014, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται χρόνος για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Μια εξαιρετική δουλειά απο το ΒΝΣ ΟΑΕΔ Μοσχάτου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Γ. Σικελιώτη «Οικογένεια»

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στις 11.οο π.μ,
το σχολείο μας μεταμορφώνεται
σε Πινακοθήκη !