oaednews

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τροπολογία για έκτακτη παροχή 100 εκατ. ευρώ στους εν ενεργεία δικαστές

Την έκτακτη παροχή ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τους εν ενεργεία δικαστές προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, σε νομοσχέδιο που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα στη βουλή, τηρόντας επι της ουσίας μία βασική δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, προς τους δικαστές προκειμένου οι δεύτεροι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

«Το 2013 μπορεί να γίνει έτος καμπής για την Ελλάδα», λέει ο Ευρωπαίος επίτροπος Απασχόλησης

«Το 2013 μπορεί να γίνει έτος καμπής για την Ελλάδα», δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Λάζλο Άντορ, αναφερόμενος στην υψηλή ανεργία  που μαστίζει τη χώρα, με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης της Κομισιόν για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη το 2012.

Δωρεάν εργασία για όλους τους ανέργους προτείνει ο Πέτρος Δούκας

Από το να μαζεύουν ελιές, καλύτερα να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, προτείνει για τους άνεργους ο κ.Δούκας 
Από το να μαζεύουν ελιές, καλύτερα να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, προτείνει για τους άνεργους ο κ.Δούκας

ΟΑΕΔ: Τα πέντε νέα προγράμματα που έρχονται

ΤΗΝ Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης πέντε νέα προγράμματα για την αναχαίτιση της ανεργίας, η οποία αγγίζει το 26%. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις που θα δημιουργηθούν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 62.000 και θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή εντός των πρώτων μηνών του 2013 με την αξιοποίηση περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Portal του ΛΑΕΚ

Επιστρέφοντας στα γραφεία μας απ τις χριστουγεννιάτικες διακοπές όλοι βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, διότι το portal του ΛΑΕΚ είχε κατέβει και ετοιμάζεται καινούριο. Αρκετοί συνάδελφοι από την δική μου υπηρεσία δεν είχαν προλάβει να εκτυπώσουν τους ελέγχους τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραδώσουν τους ελέγχους του για τον μήνα Δεκέμβριο.