oaednews

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια

Δεν δέχεται η τρόικα αλλαγές που αφορούν τα εργασιακά

Η πορεία της υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων συζητήθηκε στη σύσκεψη υπουργών που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά. Η τρόικα επιμένει να μην δέχεται αλλαγές σε τρία σημεία που αφορούν τα εργασιακά, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ενώ όπως ακόμη έγινε γνωστό, η κατάθεση του νομοσχεδίου «θα γίνει σύντομα» καθώς ο συντονισμός για τα προαπαιτούμενα έχει ολοκληρωθεί.

Η Τρόικα θα απαιτήσει 150 νέες μεταρρυθμίσεις

Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 δισεκατομμύρια (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισεκατομμύρια (κατά το ΔΝΤ), περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Euro Working Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel».

Οn line η προμήθεια των Τελών Κυκλοφορίας για το 2013

Εως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η ηλεκτρονική αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το TAXISnet είτε με τον ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

«Φθηνότερη» η εργασία και η απόλυση για όλους τους εργαζομένους


Φθηνότερα θα κοστίζουν, στο εξής, οι απολύσεις και η εργασία για τους εργαζομένους που είτε αμείβονται με τον κατώτατο μισθό (θα «χάσουν» 58,61 ευρώ το μήνα, αν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν συμφωνήσουν έως τον ερχόμενο Απρίλιο τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος γάμου) είτε θα εργάζονται «πέραν του ωραρίου» (δεν θα έχουν πλέον καμία πρόσθετη - υπερωριακή αμοιβή, αφού θα καλούνται να απασχοληθούν με... ελαστικό ωράριο). Οι νέες αλλαγές στα εργασιακά, όπως προέκυψαν ύστερα από την πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, έχουν ως εξής:

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ-«Ψαλίδι» έως 50% στα δώρα

Κουρεμένα» έως 50% θα είναι τα δώρα Χριστουγέννων που θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους άνεργους φέτος. Με βάση εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο ΟΑΕΔ σε εφαρμογή του νόμου 3986/2011 που ισχύει από την 1η Ιουλίου για κάθε μήνα επιδότησης από την 1 Μαΐου το δώρο