oaednews

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ευπαθείς ομάδες στο Δημόσιο: Τα νέα δεδομένα για ειδική άδεια απουσίας και αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού

Των Γιάννη Καρούζου, Δικηγόρου- Εργατολόγου και
Μαριάννας Κατσιάδα, Δικηγόρου- Δημοσιολόγου*.
Προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των δημοσίων υπαλλήλων, που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με την από 17-08-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναγνωρίζεται στους ενδιαφερομένους το δικαίωμα να αιτηθούν να παρέχουν υπηρεσίες back office, δηλαδή σε χώρο που να μην έρχονται σε επαφή με το κοινό ή με τους λοιπούς εργαζομένους.

Δημόσιο -κορωνοϊός: Νέα οδηγίες για ωράριο, ομάδες αυξημένου κινδύνου (έγγραφο)

Με την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/125/16452/31.8.2020 σε συνέχεια της  από 17/8/2020 εγκυκλίου με θέμα τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία στην ουσία επεκτείνει την από 17/8/2020 εγκυκλίου

Συγκεκριμένα, μέσω της εν λόγω εγκυκλίου παρέχονται οδηγίες για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, για την άδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων αλλά και το ωράριο λειτουργίας του δημοσίου.
Ειδικότερη αναφορά γίνεται στους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά τα οποία δεν προσέρχονται στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με την οποία το τέκνο ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από κορωνοϊό COVID-19. 

ΑΣΕΠ: Oι προκηρύξεις που τρέχουν για προσλήψεις σε δήμους και φορείς


22 Καθαριστές με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Βέροιας
Ο Δήμος Βέροιας ανακοινώνει την πρόσληψη 22 ΥΕ Καθαριστών Σχολείων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 4 μηνών.
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 29/08/2020-01/09/2020
Δείτε εδώ την προκήρυξη
13 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Χερσονήσου
Ο Δήμος Χερσονήσου ανακοινώνει την πρόσληψη 13 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 4 μηνών.
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 27/08/2020-02/09/2020

"Θαύμα"!!! Μειώθηκε η ανεργία κατά την ΕΣΤΑΤ

Τα αλήστου μνήμης Greek statistics είναι πάλι εδώ
Μοιάζει με θαύμα που έρχεται να επιβεβαιώσει το παλιό αφήγημα περί τεμπέληδων Ελλήνων. Μέσα στην κρίση που γέννησαν τα μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού σταμάτησαν να θέλουν να εργαστούν. Για την «ανεξάρτητη» Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) περισσότεροι από 200.000 μισθωτοί προτιμούν το ραχάτι. Προσπαθεί λοιπόν να μας πείσει ότι στη διάρκεια του εαρινού lockdown η ανεργία έπεσε σε σχέση με το 2019:

ΔΝΤ: Διαχρονικό και πιεστικό πρόβλημα για την Ελλάδα η μακροχρόνια ανεργία


Στο διάστημα 2018/2019 στο σύνολο των χωρών της ΕΕ η υψηλότερη μακροχρόνια ανεργία εντοπιζόταν στην Ελλάδα

Τις διαβρωτικές επιπτώσεις της μακροχρόνιας ανεργίας στην ελληνική οικονομία αναδεικνύει μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκε στη δημοσιότητα. 
Η έκθεση του ΔΝΤ εξετάζει το σύνολο των χωρών της ΕΕ, ωστόσο εμπεριέχει πλείστες αναφορές στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας εμφανίζεται να είναι η πλέον επηρεαζόμενη από την μακροχρόνια ανεργία, τόσο πριν όσο και μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.