oaednews

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Κείμενο μαθητή των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Ο ''ευεργέτης '' του ΟΑΕΔ αποδείχτηκε τελικά ο καλύτερος καταστροφέας του. Ναι μιλάμε για τον κύριο Πρωτοψάλτη που όλο το καλοκαίρι έβγαινε στα κανάλια παρουσιάζοντας τα οφέλη  στο να φοιτήσει κανείς στις σχολές του ΟΑΕΔ όπως για επίπεδο 4 του πτυχίου, για εργασιακά δικαιώματα και την επαγγελματική κατάρτιση στην αγορά εργασίας.

Μετά από τρεις μήνες όμως βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν. Κιαυτό διότι βρισκόμαστε μπροστά στην κατάλυση όλων αυτών των δικαιωμάτων, που καταστρατηγούνται με ένα νομοσχέδιο έκτρωμα το οποίο προβλέπει την υποβάθμιση τόσο των σχολών όσο και των πτυχίων από επίπεδο 4 σε επίπεδο 3, δίνοντας βάση στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Και μιλάμε για τον ΟΑΕΔ που από το 1960 τροφοδοτεί το 70% της αγοράς εργασίας. 

Ξαφνικά ο λαλίστατος αυτός κύριος σιώπησε. Κι εδώ γεννιούνται πολλά ερωτήματα για το ποιος τελικά είναι ο ρόλος του κ. Πρωτοψάλτη. Είναι ανορθωτής του οργανισμού ή ένας manager της κυβέρνησης ο οποίος έδινε και δίνει τηλεοπτικά σόου;  Έχει ως μέριμνα την εξέλιξη ή την εξαφάνιση των σχολών; Γιατί δεν παίρνει δημοσίως θέση για το όλο ζήτημα; Κύριε Πρωτοψάλτη αποδεικνύεστε πολύ λίγος καθώς αφήνετε στο έλεος χιλιάδες μαθητές πρωτίστως, αλλά και χιλιάδες καθηγητές που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Άλλωστε το πόσο ενδιαφέρεστε φάνηκε και από το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των μαθητών για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο έχουν μείνει απλήρωτες . Και δεν φτάνει το ότι είστε αμέτοχος αλλά και όταν μαθητές σας ρωτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το τι μέλλει γενέσθαι εσείς απλά δεν απαντάτε. 

Σας καλούμε να αντιδράσετε για την αδικία που επρόκειτο να συμβεί γιατί μαυτό το νομοσχέδιο φεύγει ένας βασικός πυλώνας του οργανισμού που τον κατέστησε γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Μην τον αμαυρώνετε κι άλλο.

Υ.Γ 1 Γνωρίζετε όλο αυτό ότι είναι αντισυνταγματικό. Γιαυτό το λόγο μη μας αναγκάσετε να κινηθούμε νομικά γιατί από τα κανάλια θα μεταφερθείτε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Υ.Γ2 Αλήθεια , οι σχολές είναι μόνο η αρχή των ''μεταρρυθμίσεων σας'' 

Το παραπάνω κέιμενο μας έστειλε προς  δημοσίευση μαθητής των ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ , θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία του

ΑΔΕΔΥ: Στηριξη της απεργιακής κινητοποίησης των Ομοσπονδιών ΟΑΕΔ

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, στηρίζει την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, με αιτήματα:

  1. Σχολές Μαθητείας ενταγμένες στην τυπική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα παρέχει πτυχία Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4, σύμφωνα με το  Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.
  2. Απόσυρση της παρ. 2 του άρθρου 150 του σχεδίου νόμου περί κατάργησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων ΕΠΑΣ του ν. 3575/2006 που παρέχει ισοτιμία με τα ΕΠΑΛ.
  3. Να προστεθεί διάταξη που να διασφαλίζει ότι για τους μαθητές  Α΄ και Β΄ Τάξης που φοιτούν στις σχολές μας θα ισχύσουν οι διατάξεις που ίσχυαν κατά την εγγραφή τους.
  4. Να προστεθεί διάταξη στην παρ. 1 του άρθρου 23 του σχεδίου νόμου που να συμπεριλαμβάνει και τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους.
  5. Απόσυρση της παρ. 4 του άρθρου 23 του σχεδίου νόμου που αναφέρεται στην ίδρυση ιδιωτικών ΙΕΚ από Ν.Π.Δ.Δ.

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

 

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

 

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ  κηρύσσουν 24ωρη Απεργία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση του έργου του ΟΑΕΔ, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται από την κατάθεση προς ψήφιση του σ/ν του Υπουργείο Παιδείας για τις σχολές του ΟΑΕΔ.