oaednews

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μετα απο 20 χρονια θα μειωθεί η ανεργία

Σε δραματική μείωση εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας, καθίζηση της ελληνικής οικονομίας και μείωσης της παραγωγικής βάσης της, έχει δημιουργήσει η ασκούμενη οικονομική πολιτική την τελευταία τετραετία σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύνταξη στα 58 για 600.000 ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει για παλιούς ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Δωρεάν εξετάσεις στο ΕΣΥ για 200.000 ανασφάλιστους

Σήμερα ξεκινούν με βάση τις προαναγγελίες του υπουργείου Υγείας οι αιτήσεις για το εισιτήριο υγείας για 200.000 ανασφάλιστους της χώρας, στους οποίους και θα παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ.

Παντελής Καψής: Θα μπει εισαγγελέας για την κατάληψη της ΕΡΤ

Την εισαγγελική παρέμβαση για την έξωση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προανήγγειλε ο υφυπουργός της Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τους καταληψίες της ΕΡΤ «προκλητικούς».
Ο κ. Καψής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης για να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δηλώνοντας...

ΓΣΕΕ: Θα χρειαστούν 20 χρόνια για να πέσει η ανεργία

Από το 2009 έως σήμερα, οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους, ενώ, αν οι μισθολογικές πιέσεις συνεχιστούν, εξαιτίας της υψηλής ανεργίας, τότε το 2014 θα απολέσουν το 50% της αγοραστικής δύναμης, αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Ξέχασα να σας το πω: Εμείς θα νικήσουμε

του Γιάννη Ανδρουλιδάκη 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ…
Ξημερώνει Δευτέρα. Δεν θα πάω για δουλειά…

Την Παρασκευή, κατά τις 11 το πρωί, δέχθηκα το τηλεφώνημα που περίμενα εδώ και καιρό από τον διευθυντή στην εφημερίδα. Με κάλεσε στο γραφείο του, όπου μου είπε ότι «βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση». Δε μου είπε σε ποια δυσάρεστη θέση βρίσκεται κι εγώ δεν μπήκα στον κόπο να τον βγάλω από αυτήν επισημαίνοντάς του εγώ σε ποια δυσάρεστη θέση βρίσκεται. Επειτα μου είπε ότι αυτός δεν ήθελε καθόλου να φύγω από την εφημερίδα και ότι λυπάται πολύ. Τον παρηγόρησα άκεφα για το κακό που τον βρήκε και εκείνος μου σημείωσε ότι ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Συμφώνησα μαζί του ότι το μέλλον είναι για όλους άδηλο, του είπα ότι δεν υπογράφω την απόλυση και έφυγα από το γραφείο του με την ψευτοπερηφάνεια εκείνου που είπε την καλύτερη ατάκα σε μια αμήχανη κουβέντα.

Μαζικές απολύσεις στον ΔΟΛ-24ωρη απεργία

Τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 24ρη απεργία στον ΔΟΛ ενάντια στο νέο κύμα απολύσεων

Γενική Συνέλευση όλων των εργαζόμενων του ΔΟΛ, 
Δευτέρα 2/9, στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
έξω από τον ΔΟΛ
αύριο Δευτέρα 2/9 στις 3μμ (Μιχαλακοπούλου&Παπαδιαμαντοπουλου)


Η εργοδοσία  προχώρησε σε μαζικές απολύσεις 32 δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, την Παρασκευή 30 Αυγούστου και οι φήμες μιλάνε για άλλες τόσε την Δευτερα στα πλαίσια του 5% κάθε μήνα.

«Ένας στους τρεις εργαζόμενους αμείβεται με καθυστέρηση έως και 12 μήνες»

Έρευνα-σοκ της Επιθεώρησης Εργασίας και του Ι.Κ.Α. - Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ, διαπιστώθηκε πως από τους περίπου 1,8 εκατομμύρια εργαζομένους που ελέγχθηκαν, μόλις οι 700.000 λαμβάνουν τον μισθό τους στην ώρα τους.

Έκπτωση στα ακτοπλοικά εισιτήρια στους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2013, «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των οικογενειών αυτών έτους 2013-2014» του ΟΑΕΔ, με την χορήγηση έκπτωσης 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε όσους μετακινηθούν με τα πλοία της, στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, στηρίζει η Blue Star Ferries.