oaednews

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ-Σ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Σοκ από τους New York Times Να πως η Τρόικα δολοφονεί την Ελλάδα!


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗΤο πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Η καταπολέμηση της ανεργίας, κυρίαρχος στόχος του υπ. Εργασίας


Την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων και της αδήλωτης εργασίας, θέτει ως προτεραιότητες η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος.

Ανεργία μεν, αλλά…

του Θανάση Νικολαΐδη 
Φωτογραφία για Ανεργία μεν, αλλά… 
ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα ροδάκινο στην Ελλάδα, υπάρχουν και άνεργοι. Χρειάζονται εργατικά χέρια οι «ροδακινοπαραγωγοί» νομοί και δεν τα βρίσκεις. Κάποτε έφταναν λεφούσια εργατών απ’ τη Ροδόπη, τους φιλοξενούσε στην…αποθήκη του το αφεντικό κι όλοι τους ήσαν ευχαριστημένοι. Άλλοι κατασκήνωναν όσο κρατούσε ο «τρύγος» που’ χε να κάνει με σπαράγγια (και άλλα εποχιακά) που γίνονταν ανάρπαστα. 

Στην ανεργία οι «τσάροι»

   Στα… αζήτητα περνάνε ένας-ένας οι «τσάροι της οικονομίας», καθώς οι ψηφοφόροι δεν τους τιμούν, προφανώς γιατί… αναγνωρίζουν το έργο τους. Στη νέα Βουλή δεν μετέχει κανένας από τους πολιτικούς που είχαν διατελέσει υπουργοί Οικονομικών, με μοναδική εξαίρεση τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης



Ας διαβάσουμε της προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και 
Ας παρακολουθούμε την πορεία τους...
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: