oaednews

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Δωρεάν ίντερνετ για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή δωρεάν ίντερνετ στους μόνιμους κατοίκους 13 ακριτικών νησιών του Αιγαίου αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του επόμενου μήνα από τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππά και Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Νομοθετική λύση για δεδουλευμένα συμβασιούχων -30.000 αφορά η απόφαση ΣτΕ



Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η συγκέντρωση των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων οι οποίοι έχουν αίτημα την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβαασίλη, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε καθώς οι συγκεντρωμένοι έσπασαν την εξωτερική καγκελόπορτα του υπουργείου  (φωτο) αλλά και μέρος του ρολού στην εσωτερική πόρτα, συναντήθηκε μαζί τους πολύ νωρίτερα από τις 6 το απόγευμα, που τους είχε ορίσει αρχικά, λέγοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση προηγουμένως.

Γεροβασίλη: Αυτές είναι οι τρεις αλλαγές που προωθούμε στα ΚΕΠ

Για τις αλλαγές που προωθούνται στα ΚΕΠ μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια του έκτακτου πανελλαδικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕ ΚΕΠ).

Ξεκινούν από τις 19 Μαϊου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις παρόχων για συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η διοίκηση του Οργανισμού οι αιτήσεις θα γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά. Η σχετική διαδικτυακή πύλη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) θα παραμείνει ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία του φετινού Κοινωνικού Τουρισμού είναι η 25η Μαρτίου 2018.

Υπουργείο Άμυνας: Προκήρυξη για προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών) με έδρα τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της, για το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018, προκηρύσσει την πρόσληψη, με επιλογή, διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση.

.    Προσόντα Υποψηφίων - Θέσεις προς Κάλυψη α. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα παρακάτω απαιτούμενα γενικά προσόντα :
 (1)    Να είναι Έλληνες πολίτες. (α) Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) τουλάχιστον έτος από την απόκτησή της, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. (β) Δικαιούνται επίσης να είναι υποψήφιοι και όσοι απέκτησαν την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση αλλά δεν έχει παρέλθει ένα (1) έτος από την απόκτησή της, εφόσον μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκίνησαν τα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών

Ξεκίνησαν στις 5/5/2017 τα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών δικαιούχων της 2ης Προκήρυξης του ΜΕΤΡΟΥ 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς», στο πλαίσιο της Δράσης: 01.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου 01 του ΠΑΑ 2014-2020.