oaednews

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γιούνκερ: «Ναι» στις συμβάσεις αορίστου χρόνου-«Οχι» στη μερική απασχόληση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι το πακέτο κανόνων που θα προτείνει η Κομισιόν την ερχόμενη άνοιξη θα μειώσει τις διαφορές στην εργατική νομοθεσία στα κράτη μέλη.Απευθυνόμενος στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΣΣΟ) το οποίο διεξάγεται στο Παρίσι, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επέκρινε παράλληλα την τάση απομάκρυνσης από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και την τάση σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μικρής και πολύ μικρής διάρκειας, και την μερική απασχόληση, σημειώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει η νέα «ομαλότητα».

Δημόσιο: Ερχονται μεγάλες αλλαγές σε μισθούς, αξιολόγηση, επιδόματα

Σ΄ έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2016 οι αλλαγές στον Δημόσιο Τομέα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο.

Microbase: Aναλαμβάνει το call center του ΟΑΕΔ

Η MICROBASE μετά από διαγωνισμό είναι η ανάδοχος εταιρεία για την υλοποίηση του έργου: «Eγκατάσταση και Λειτουργία CALL CENTER του ΟΑΕΔ».
Το αντικείμενο του έργου: αφορά στην ανάπτυξη υπηρεσιών για τη λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης (CONTACT CENTER) Πολιτών και Επιχειρήσεων στον ΟΑΕΔ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, τη μείωση των επισκέψεων, την αύξηση των παρεχομένων υπηρεσιών  και τέλος τη μείωση του κόστους του ΟΑΕΔ για την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Γιατί η ανεργία μπορεί να φτάσει το 30% αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν, τα νέα μέτρα έρχονται και οι επιχειρήσεις κρατούν στάση αναμονής αναφορικά με το πώς θα κινηθούν το προσεχές διάστημα.
Μολονότι δεν υπήρξαν μεγάλες διαφορές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, εντούτοις ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει υψηλές προσδοκίες, οι οποίες εάν δεν εκπληρωθούν, θα οδηγήσουν σε τιμωρητική συμπεριφορά. Το μεγαλύτερο αγκάθι, αλλά και στοίχημα ταυτοχρόνως, για τη νέα κυβέρνηση παραμένει η ανεργία με τη συνακόλουθη “brain drain” στο εξωτερικό, εξαιτίας της έλλειψης νέων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ακόμα στο Fortune Greece: Οι δουλειές που είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση μισθού το τελευταίο χρόνο

Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η ελληνική οικονομία θα βρεθεί πολύ σύντομα αντιμέτωπη με ένα νέο “κύμα ανέργων” και ακόμα βαθύτερη δημοσιονομική κρίση. Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της People For Business, Ρεβέκκα Πιτσίκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fortune Greece, εκτιμά ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν επιδείξει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά, το ‘α τρίμηνο του 2016 η ανεργία θα φτάσει τα ανησυχητικά επίπεδα του 30%. Η ίδια κάνει λόγο για κορεσμό στην αγορά εργασίας της Ευρώπης, ενώ προτείνει το μοντέλο “ευέλικτων εργασιακών σχέσεων”.

Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ για τη συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες

   Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2015
     

                                                                                                Α.Π. 248



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ , θέλοντας να δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα επιβίωσης των προσφύγων, αποφάσισε να διαθέσει ένα επαρκές ποσό για την αγορά  ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες που τα χρειάζονται άμεσα.

Καλεί, επίσης, όσους  συναδέλφους επιθυμούν,  αφού συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης,  να επικοινωνήσουν με την ΠΕΥ (2109989646) και με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, προκειμένου να γίνει η συλλογή και η διανομή τους  στους πρόσφυγες .

Έρευνα του ΟΑΕΔ για την ανάγκη των επιχειρήσεων σε θέσεις πρακτικής άσκησης

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στο πλαίσιο τουΠρογράμματος «Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ., υλοποιεί μια σειρά δράσεων που αφορούν στηνΑναβάθμιση της Μαθητείας.
Στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης πραγματοποιεί πανελλαδική έρευνα για τηνκαταγραφή των αναγκών των επιχειρήσεων σε θέσεις πρακτικής άσκησης-μαθητείας.
Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). Αποδέκτες της έρευνας είναι όλες οι επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας. Η συνεργασία ΟΑΕΔ και ΚΕΕΕ – ΕΒΕΑ στην παρούσα συγκυρία είναι καίριας σημασίας.

Οριστικοί Πίνακες Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Ανακοινώθηκαν και αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2015-2016, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 53338/02.07.2015 Προκήρυξη, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με την 6622/383/2010 (ΦΕΚ 707/Β΄/25-5-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας όπως τροποποιήθηκε με την 6097/391/30-05-2013 (ΦΕΚ 1346/Β΄/03-06-2013)
Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την 26182/510 (ΦΕΚ 2178/Β΄/08-08-2014) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Οι οριστικοί πίνακες έχουν αναρτηθεί στις Εκπαιδευτικές Μονάδες του Οργανισμού και στην Ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr