oaednews

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Οι "ηλίθιοι" της Νορβηγίας...

Στις αρχές του καλοκαιριού συνήλθε η νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το "πρόβλημα" του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, προκειμένου να μην συσσωρευθούν επιπλέον έσοδα στον ήδη "προβληματικό" πλεονασματικό προϋπολογισμό.

"Ιστο - ρουφιανος"

http://www.alexa.com/

Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για όποιο site επιθυμείτε.

The Global Leader in Analytics

Alexa is the leading provider of free, global web metrics. Search Alexa to discover the most successful sites on the web by keyword, category, or country. Use our analytics for competitive analysis, benchmarking, market research, or business development. Use Alexa's Pro tools to optimize your company's presence on the web.

Συνέντευξη του χρηματιστηριακού αναλυτή Π Παναγιώτου στη Sueddeutsche για τα αίτια τις κρίσης

Επιστροφή στη δραχμή... Έφτασε η ώρα;

Από το Νοέμβριο του 2009 η Ελλάδα βαδίζει με το ένα πόδι στο δρόμο του ευρώ και με το άλλο στο δρόμο της δραχμής. Σε ποιον απ' τους δύο δρόμους θα καταλήξει εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πολιτική βούληση των ηγετών της ΕΕ να τη στηρίξουν, η οποία με τη σειρά της επηρεάζεται απ' το πολιτικό και το οικονομικό κόστος αυτής της στήριξης και τελικά απ' τη γενικότερη κατάσταση και την πορεία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπάλληλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Απάντηση Α.Μανιτάκη για πειθαρχικά συμβούλια

Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπάλληλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα όπως άλλωστε προβλέπεται και από το νόμο 4057/2012 «Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ». Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία έχουν ήδη συσταθεί, αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις.

Σταματούν την πίστωση στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οι ιδιωτικές κλινικές

Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ότι θα σταματήσουν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου να νοσηλεύουν με πίστωση ασφαλισμένους του Οργανισμού, απηύθυναν σήμερα οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Νοκοκομείων, Κλινικών και Διαγνωστικών Κέντρων, εξηγώντας ότι η προειδοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του Οργανισμού για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012.

Διαμαρτυρία απο τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στον ΟΑΕΔ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  τα σωματεία των εργαζομένων της ναυπηγικής ζώνης, στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, αντιδρώντας στην κατάργηση του ειδικού επιδόματος ανεργίας.Ι

«Βγαίνουμε Αθήνα» ξανά!

Επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, καθώς ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ξανά το πρόγραμμα «Βγαίνουμε Αθήνα». Από χθες και κάθε Τρίτη έως τις 18 Δεκεμβρίου 2012, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της Αθήνας γίνονται και πάλι οι επίσημοι προσκεκλημένοι της. Για φαγητό, καφέ και ποτό σε εξαιρετικές τιμές.

Καινοτόμες υπηρεσίες στη Νέα Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 3/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καινοτόμες υπηρεσίες στη Νέα Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ
Μία νέα εποχή εγκαινιάζεται για τις υπηρεσίες και το ρόλο του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναβαθμίζεται.
Η νέα διαδικτυακή πύλη (portal) του Οργανισμού αποτελεί απάντηση στην ανάγκη αναβάθμισης τόσο του τρόπου ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για τις δράσεις του όσο και της χρήσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε μία λογική εξατομικευμένης εξυπηρέτησης του χρήστη.
Κεντρικό σημείο αναφοράς του portal είναι η δυνατότητα αυτόματης σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας και οι αναζητούντες εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα. Μέσω της μηχανής αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά σύζευξη κενών θέσεων με τα βιογραφικά που έχουν καταχωρηθεί, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και με ενημέρωση και των δύο μερών για τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Η μηχανή αναζήτησης, επίσης, διαλειτουργεί με το Πληροφοριακό Σύστημα εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών του Οργανισμού με δύο τρόπους:
α) ανταλλάσσοντας στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβάλλονται, μέσω του συγχρονισμού των βάσεων δεδομένων των δύο συστημάτων και
β) ελέγχοντας τα στοιχεία των ανέργων μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών (web services) για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ή για την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης, με τη μεταφορά στοιχείων από τη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών.
Μέσω της νέα διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ προσφέρονται:
1. καλύτερη και ευκολότερη ενημέρωση των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Για το σκοπό αυτό ανασχεδιάστηκε το προφίλ του διαδικτυακού τόπου και οι πληροφορίες κατανεμήθηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν σε menu φιλικό στον χρήστη, με γνώμονα τις ανάγκες του εξυπηρετούμενου πολίτη
2. εξειδικευμένη πληροφόρηση στους χρήστες της πύλης. Σε αυτό το πνεύμα προστέθηκε η επιλογή των Συχνών Ερωτήσεων (FAQs), που απαντά στα ερωτήματα που συνήθως θέτουν οι συναλλασσόμενοι με τον ΟΑΕΔ στις κατά τόπους Υπηρεσίες του. Με αυτό τον τρόπο, αφ’ ενός μεν παρέχεται άμεση και ακριβής πληροφόρηση στους χρήστες του portal του Οργανισμού ώστε να εξυπηρετούνται με τον βέλτιστο τρόπο, δίχως να είναι απαραίτητη η προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αφ’ ετέρου δε επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών και μείωση του διοικητικού φόρτου και κόστους
3. εξατομικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό. Με αυτό τον προσανατολισμό δημιουργήθηκε σύστημα πιστοποίησης για τους εγγεγραμμένους χρήστες (με κλειδάριθμο) του portal, σε διασύνδεση με τα τηρούμενα στοιχεία για τους συναλλασσόμενους στο Πληροφοριακό Σύστημα Εξυπηρέτησης Ανέργων και Εργοδοτών του ΟΑΕΔ. Οι πιστοποιημένοι χρήστες του portal του Οργανισμού, επιχειρήσεις και άτομα που αναζητούν εργασία, έχουν στοχευμένη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες που εξυπηρετούν το δικό τους προφίλ
4. χορήγηση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης ανεργίας ηλεκτρονικά, ώστε να απαλλάσσεται ο πολίτης από την προσέλευση στον ΟΑΕΔ για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και να μειώνεται το διοικητικό κόστος για τις κατά τόπους Υπηρεσίες του Οργανισμού
Στο πλαίσιο αυτό:
α) Οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικά, με έναν απλό web browser, από το χώρο τους
• να ανεβάζουν κενές θέσεις εργασίας, να τις ενημερώνουν και να τις απενεργοποιούν, όταν θα παύουν να ισχύουν
• να αναζητούν άτομα που ενδιαφέρονται για εργασία και έχουν καταχωρήσει βιογραφικό σημείωμα στη βάση δεδομένων του portal
•  να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού.
Επίσης, η σύζευξη των ενεργών θέσεων εργασίας με τους αναζητούντες εργασία που διαθέτουν το αντίστοιχο κατάλληλο προφίλ πραγματοποιείται αυτόματα, ενώ γίνεται ενημέρωση κάθε επιχείρησης ηλεκτρονικά, στη βάση δεδομένων του portal, με τα αποτελέσματα της διαδικασίας της σύζευξης.

β) Οι πιστοποιημένοι χρήστες που αναζητούν εργασία μπορούν
• να υποβάλλουν βιογραφικά σημειώματα, με βάση τα οποία θα τους αναζητούν οι υποψήφιοι εργοδότες
• να αναζητούν κενές θέσεις εργασίας, κάνοντας χρήση της μηχανής αναζήτησης στην αρχική σελίδα της πύλης
• να ενημερώνονται, είτε σε συγκεκριμένο χώρο στη βάση δεδομένων της πύλης είτε με προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), για την ανταπόκριση στην καταχώρηση του βιογραφικού τους από υποψήφιους εργοδότες
• να εκτυπώνουν βεβαιώσεις ανεργίας ή επιδότησης
• να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξή τους σε προγράμματα επιδότησης του ΟΑΕΔ.
Μέσω αυτής της ψηφιακής αναβάθμισης, ο Οργανισμός, τόσο με την πρωτοποριακή δυνατότητα της αυτόματης σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας όσο και με την ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών που παραδοσιακά απαιτούσαν τη φυσική παρουσία του πολίτη, ευθυγραμμίζεται με το πνεύμα του εξορθολογισμού και εκσυγχρονισμού των διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση και της περιστολής των γραφειοκρατικών βαρών.
 

Κάτι κουρασμένα παλικαρια

Στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, ο αξέχαστοςΛάμπρος Κωνσταντάρας ζει, επί σειρά ετών, υπεράνω των φυσικών του δυνατοτήτων και μόνο η απειλή της χρεοκοπίας (την οποία μηχανεύονται εικοσάχρονη νεαρή μαζί με την μητέρα της) τον αναγκάζει να προσαρμόσει τον τρόπο ζωής του στο προχωρημένο της ηλικίας του. Ως άλλα κουρασμένα παλικάρια λοιπόν, έτσι και εμείς ζούσαμε επί σειρά ετών υπεράνω των δυνατοτήτων μας με αποτέλεσμα την συσσώρευση οικονομικών προβλημάτων και χρεών τα οποία προσπαθούμε να διορθώσουμε σήμερα με καταιγισμό φόρων και μεγάλες μισθολογικές μειώσεις.

Λήστεψαν Ανεργη έξω απο τον ΟΑΕΔ Ξανθης

-Δύο άγνωστοι δράστες άρπαξαν την τσάντα από νεαρή άνεργη και τράπηκαν σε φυγή!