oaednews

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σχέδιο συνταξιοδότησης 200.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία

Θα αφορά εργαζομένους από 57 ετών και άνω, οι οποίοι θα κληθούν να εγκαταλείψουν το δημόσιο χωρίς πρόσθετα οικονομικά κίνητρα. Την ίδια στιγμή, «παγωμένες» επί επταετία παραμένουν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων .

Οτι νάναι…καλή τύχη !


Απόγνωση:Σχολική φύλακας απειλησε να δωσει τελος στην ζωη της

Τέλος στην ζωή της απειλησε οτι θα δωσει σχολικη φυλακας αμεσως μετα την απορριπτική απόφαση του πρωτοδικειου Θεσσαλονικης  που αφορούσε το αιτημα της εξαίρεσης απο το μετρο της διαθεσιμοτητας που ειχαν κατεθεση 89 σχολικοι φυλακες.

Δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορα μέρη του κόσμου!



Ο Ολλανδός φωτογράφος Jan Banning παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό ρεπορτάζ σε οκτώ χώρες του κόσμου και σε πέντε διαφορετικές ηπείρους εν ονόματι «Bureaucratics» όπου οι κρατικοί υπάλληλοι απαθανατίζονται στα γραφεία τους και αποκαλύπτουν τους μισθούς τους. «Πρόκειται για μια συγκριτική φωτογραφική μελέτη του πολιτισμού διάφορων χωρών έτσι όπως διαφαίνεται μέσα από την κρατική διοίκηση και τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι επισκέψεις μου σε όλα τα γραφεία έγιναν ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση έτσι ώστε να μην υπάρχει από πριν ο χρόνος της… τακτοποίησης των γραφείων», επεξηγεί ο φωτογράφος. Ο Jan ταξίδεψε στη Βολιβία, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ινδία, τη Λιβερία, τη Ρωσία, την Υεμένη και τις Ηνωμένες Πολιτείες φωτογραφίζοντας αστυνομικούς, σερίφηδες, ταχυδρόμους, διοικητικούς υπαλλήλους και πολλούς άλλους μέσα στα γραφεία τους, κάνοντας «κλικ» στη ζωή των… γραφειοκρατών. Όσο για τους μηνιαίους μισθούς; Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως πολιτιστικά, καθώς τα ποσά αντικατοπτρίζουν πλήρως την κουλτούρα κάθε χώρας. Έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε όλους αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους να… ανοίγουν τα χαρτιά τους!
1. Ινδία, Μπιχάρ
perierga.gr - Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στον κόσμο!
Sushma Prasad (γεν. 1962), διοικητική υπάλληλος. Μισθός 5.000 ρουπίες (100 ευρώ).

Τόσοι άνεργοι όσοι ποτε!!!!


 
Die Welt: «Ελλάδα: Τόσοι άνεργοι όσοι ποτέ»
Επιδεινώνεται η κατάσταση στη χώρα, γράφει η εφημερίδα 

Επιδοτούμενα σεμινάρια της «αρπαχτής»

Τα 80.000 ευρώ των ευρωπαϊκών κονδυλίων αντί να χρησιμοποιηθούν για την ουσιαστική εκπαίδευση των εργαζομένων κατέληξαν στις τσέπες των επιτηδείων.

Της Λίνας Γιάνναρου

Δημόσιο: Ποιοι θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα

Υπάλληλοι με αναπηρία άνω του 67%, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες δε θα μπουν στη διαθεσιμότητα - Πέντε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα εξαιρεθούν - Ποια είναι τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ένας δημόσιος υπάλληλος για να εξαιρεθεί - Πρέπει να κατατεθούν μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευση των διαπιστωτικών πράξεων - Τι προβλέπει η επείγουσα διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης