oaednews

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και άνεργοι, στις Εργατικές κινητοποιήσεις


Κανένας δεν πρέπει να λείψει αύριο από τις εργατικές κινητοποιήσεις. Η αυριανή μέρα δεν αποτελεί απλά τον εορτασμό μιας επετείου. Αποτελεί μια μέρα ορόσημο, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, όπου το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, μπορούν και πρέπει να αποδείξουν, πως  οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι συνειδητοποιημένες κινητοποιήσεις, θα ανακόψουν τη βίαιη επίθεση στα εργασιακά κεκτημένα. Ένα χρόνο τώρα σφυροκοπούνται ανελέητα οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ παράλληλα κατασυκοφαντείται  και απαξιώνεται κάθε μορφή υγιούς συνδικαλιστικής  δράσης. Έφτασε η ώρα να πούμε ΌΧΙ! ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.

Έφυγε ο Αγωνιστής Απόστολος (Λάκης) Σάντας

Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής σύμβολο της Εργατικής Πρωτομαγιάς



    Να με θυμόσαστε - είπε. Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα

    χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, πάνω σε πέτρες κι

    αγκάθια

    για να σας φέρω ψωμί και νερό και τριαντάφυλλα.

1η Μαΐου

Μήνυμα Λ. Κατσέλη για την εργατική Πρωτομαγιά


«Σήμερα τιμούμε τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο του μόχθου και της δημιουργίας. Σε μια περίοδο που η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση πλήττει καίρια την αγορά εργασίας, θα πρέπει ν΄αντιληφθούμε ότι η στήριξη της εργασίας και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν προϋποθέσεις για βιώσιμη έξοδο από την κρίση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. 


Με αυτές τις προτεραιότητες, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στέκεται δίπλα στον κόσμο της εργασίας και τιμά τους αγώνες του», αναφέρει σε μήνυμά της για την εργατική Πρωτομαγιά, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

1η Μάη: Γιορτή της Άνοιξης και των Εργαζομένων



   Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, καθώς η πρώτη ημέρα του Μαΐου καθιερώθηκε ως γιορτή της Άνοιξης.

Συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά


Συγκεντρώσεις και πορείες προγραμματίζουν τα συνδικάτα των εργαζομένων για την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος είναι το "ραντεβού" των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώ μια ώρα νωρίτερα από το σύνταγμα θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Από τις 8 το πρωί θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Συντάγματος.

Δεν είναι αργία, είναι ανεργία


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Παράθυρο αισιοδοξίας ανοίγει η δημιουργία νέων σωματείων σε κινητή τηλεφωνία και διαφήμιση
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
«Η πρώτη του Μάη δεν είναι αργία, είναι... ανεργία». Η παράφραση του γνωστού συνθήματος δυστυχώς αποτυπώνει τη σημερινή πραγματικότητα.