oaednews

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Κεν Λόουτς: Στον μεσαίωνα έλεγε η εκκλησία τι να κάνουμε, σήμερα τα ΜΜΕ

H χειραγώγηση των συνειδήσεων σήμερα, είναι όπως τον μεσαίωνα που η εκκλησία σου έλεγε τι να κάνεις. Τώρα στο λένε τα ΜΜΕ», λέει στο tvxs.gr ο Κεν Λόουτς, που δε μασάει τα λόγια του όταν μιλάει για τους αξιωματούχους της ΕΕ που είναι συμβιβασμένοι και «δεν μας ακούν», την ελεύθερη αγορά, την αριστερά που «δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει αντίβαρο στη λαίλαπα», τα ΜΜΕ που «..έχουν γίνει η φωνή της ακροδεξιάς» και το Brexit που θα έχει ως αποτέλεσμα κατά τη γνώμη του την πλήρη εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας, αφού η Βρετανία εισάγει επισφαλείς όρους εργασίας από τις ΗΠΑ.

Γερμανία: Νεοναζί τραυμάτισε με μαχαίρι Έλληνα μετανάστη

Φωνάζοντας “ξένοι, τι θέλετε εδώ;”, ένοπλος Γερμανός ακροδεξιός στο Μαγδεμβούργο επιτέθηκε και τραυμάτισε τον Έλληνα μετανάστη Σωκράτη Τσιοναρά.
Αν και η είδηση «χάθηκε» μπροστά στη μαζική δολοφονία μεταναστών στο Χανάου, είναι ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται στη Γερμανία με την επανεμφάνιση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας.
Ο 63χρονος Γερμανός, που συνελήφθη από την αστυνομία και κατασχέθηκε ο οπλισμός του, επιτέθηκε στον Έλληνα μετανάστη, την ώρα που αυτός εργαζόταν, ξεφορτώνοντας έπιπλα, ενώ απείλησε με όπλο και τον οδηγό του φορτηγού.
tvxs.gr

Με ποινικό μητρώο πολλοί από τους Ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν

Βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για διάφορα αδικήματα διαπιστώθηκε πως είχαν αρκετοί από τους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν με fast track διαδικασίες στην ΕΛΑΣ στον πρόσφατο διαγωνισμό χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ τρεις είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία αγγλικών.
Η αρμόδια επιτροπή που ανέλαβε τον έλεγχο των στοιχείων που προσκομίστηκαν τμηματικά, ζήτησε μέσω των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών αντίγραφα των ποινικών μητρώων των διαγωνιζόμενων και προέκυψαν οι ψευδείς βεβαιώσεις, όπως και η πλαστότητα των δικαιολογητικών.
Όσοι έχουν ποινικό μητρώο και έδωσαν πλαστά δικαιολογητικά θα διαγραφούν, ωστόσο όπως αναφέρει το bloko.gr, η απάντηση των αρμοδίων ήταν πως εξαιτίας της φύσης του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι στην αρχική αίτηση υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση στην οποία διαβεβαίωναν ότι δεν έχουν ποινικό μητρώο, ή ότι είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών.

tvxs.gr

Συστάσεις ΣΕΒ για να μην αυξηθεί «υπέρμετρα» ο κατώτατος μισθός

Νουθεσίες προς την κυβέρνηση σχετικά με ενδεχόμενη αύξηση στον κατώτατο μισθό απεύθυνε ο ΣΕΒ υποστηρίζοντας ότι οι αυξήσεις μισθών που έγιναν πέρυσι «φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της απασχόλησης» και εξαιτίας αυτού ζητά «να επιδειχθεί σύνεση από την πολιτεία στην αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020».
Ο ΣΕΒ αναφέρει στο ετήσιο μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων αναφέρει ότι «μια επανάληψη της μαξιμαλιστικής πολιτικής του 2019 θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία» προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις μισθών που έγιναν πέρυσι «φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της απασχόλησης».

Οι βιομήχανοι βάζουν από το παράθυρο ζήτημα νέας μείωσης συντάξεων

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), θέτει ζήτημα νέας μείωσης των συντάξεων με φόντο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για δυσανάλογα υψηλές συντάξεις. Τονίζουν ότι «μια πραγματική και ουσιαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ» και επισημαίνουν πως υπάρχει ανάγκη για «περαιτέρω βελτίωση σε σημεία όπως η περαιτέρω μείωση και ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας με την ταχύτερη και ευρύτερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».