oaednews

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Ζητούμε εκ νέου το κλείσιμο των υπηρεσιών

Προς : 1. Διοικητή ΟΑΕΔ
            2. Υπουργό Εργασίας
            3. Υπουργό Υγείας

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές  ότι  οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ  υποδέχονται  καθημερινά πολύ κόσμο και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την εξάπλωση του κορονοϊού Οι κανόνες υγιεινής δεν μπορούν να τηρηθούν στις υπηρεσίες  μας που η ροή του κόσμου είναι συνεχής και διαρκώς ανανεούμενη, χωρίς να μπορεί να υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος για την υγεία των συναλλασσόμενων.  Περαιτέρω, με δεδομένο τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Υγείας και τις άδειες ειδικού σκοπού οι υπηρεσίες έχουν αποδεκατιστεί και υπολειτουργούν  έτσι κι αλλιώς, ενώ παραμένουν απροστάτευτοι στις υπηρεσίες πολλοί συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθής ομάδες.

ΚΕΠ -Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση εργαζομένων -Αναστείλετε λειτουργία για να σωθούν ζωές (επιστολή)

Tην άμεση αναστολή της λειτουργίας των ΚΕΠ για «να σωθούν ζωές» ζητούν με, σε δραματικούς τόνους, επιστολή ΕΠΙΣΤΟΛΗ τους προς την πολιτική ηγεσία της υπουργείου Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, σε συνέχεια τψν καταγγελιών στην aftodioikisi.gr για «φόβο εργαζόμενων στα γκισέ».
«Θεωρούμε ότι τα ΚΕΠ, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που προσέρχονται σε αυτά, βρίσκονται εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους και θα αποτελέσουν πολύ σύντομα εστία διάδοσης της λοίμωξης CoViD-19, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα άμεσα», τονίζουν χαρακτηριστικά. Ζητούν, δε, «αναστολή υποδοχής κοινού στα ΚΕΠ, ως μέτρο που θα συμβάλει στον περιορισμό και την καθυστέρηση διασποράς του νέου ιού, εξαιρετικά σημαντικά και τα δύο στο να σωθούν ζωές. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία των εργαζόμενων, των οικογενειών τους και των πολιτών»

Επιστολή εργαζόμενου στον ΟΑΕΔ για την πανδημία του κοροναϊού

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!  ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας:Συμπαράσταση στους συναδέλφους του ΚΠΑ2 Χαλκίδας

Θέμα: ‘ Συμπαράσταση στους συναδέλφους του ΚΠΑ2 Χαλκίδας.’’



Εκφράζουμε την στήριξή μας στην συνάδελφο που δέχτηκε αναιτιολόγητα από συναλλασσόμενο επίθεση στο ΚΠΑ2 της Χαλκίδας. Παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας και στους συναδέλφους του ΚΠΑ2 Χαλκίδας, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν τέτοια επεισόδια χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και προστασίας της υπηρεσίας τους, από την Διοίκηση του Οργανισμού.
Με αφορμή αυτό το επεισόδιο κάνουμε έκκληση στην Διοίκηση του Οργανισμού να αναλάβει τις ευθύνες της και να στελεχώσει με προσωπικό ασφαλείας τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας ( επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει) οι οποίες αδικαιολόγητα δεν έχουν στελεχωθεί ακόμη με προσωπικό ασφαλείας.

Σε αντίθετη περίπτωση η ίδια η Διοίκηση του Οργανισμού θα είναι αυτή, η κύρια υπεύθυνη αν προκύψει οποιοδήποτε δυσάρεστο επεισόδιο εναντίον συναδέλφου στην Περιφέρειά μας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη

Βρούτσης: Ανησυχία για την ανεργία λόγω του ιού

Με δραματικό τόνο εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την απαισιοδοξία του για την επίτευξη του στόχου για το ποσοστό της ανεργίας λόγω κορωνοϊού. Σωστά ανησυχεί ο κ. Υπουργός για τον   κορωνοϊό αλλά δεν εξηγεί γιατί η ανεργία αυξήθηκε το 4ο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, γιατί ως γνωστών τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που καταγράφουν πολύ μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την ΕΛΣΤΑΤ δεν τα υιοθετεί...

Δε μπορούσε να μας πιάσει ένας ιός της αγάπης;



autor Κλειώ Βλαχάκη

Δεύτερη μέρα μέσα, καθιστικό, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, ντύνομαι, στολίζομαι, βάζω μάσκαρα, ρουζ, πιάνω βιβλίο, βλέπω ταινία, μιλάω στο τηλέφωνο.
Καθαρίζω το σπίτι, κατεβάζω κατσαρόλες, πιάτα, σιδερώνω τα σιδερωμένα,γ ξαναδιπλώνω τα διπλωμένα, πόσο την αγαπώ την άνοιξη και πόσο τη φοβάμαι, ο,τι αγαπώ με φοβίζει, δε μπορούσε να μας πιάσει ένας ιός της αγάπης, να κολλήσουμε όλοι, να μείνουμε μέσα, να λέμε δε μπορώ χωρίς εσένα, δε μπορείς κι εσύ, κολλήσαμε, θα αγαπιόμαστε για πάντα, η μοίρα των ανθρώπων είναι ο έρωτας, χ οι επιστήμονες να μη βρίσκουν εμβόλιο, να κάνουν πειράματα, να είμαστε πρώτη είδηση στα δελτία των 9, και να γελάμε, που τόσο μίζερη έγινε η ζωή σου και η ζωή μου και κλειστήκαμε στα σπίτια με ντετολ και χλωρίνες και χαρτί υγείας και γάντια και μάσκες, αποστειρωμένοι, άδειοι, κενοί, λίγοι, ανίκανοι.*
Πόσο σκατά τα κάναμε, μωρό μου;


3pointmagazine.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση της ανεργίας το 4ο τρίμηνο του 2019, σιωπή από τον κ. Υπουργό

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού για το Δ΄ τρίμηνο του 2019.
Αναλυτικά, κατά το Δ΄ τρίμηνο του 2019:
▪ Ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.901.791 άτομα και των ανέργων σε 786.416 άτομα.
▪ Το ποσοστό ανεργίας ήταν 16,8%, έναντι 16,4% του προηγούμενου τριμήνου (Γ΄ τρίμηνο του 2019) και 18,7% του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους (Δ΄ τρίμηνο 2018).

O κοροναϊός «σπάει» το Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Dow Jones κατέρρευσε χθες στην Wall Street καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση του – 9,99% - από την εποχή του μεγάλου κραχ του Οκτωβρίου του 1987. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του, ο γερμανικός DΑΧ 30 έκανε βουτιά 12,24%, στο Παρίσι ο CAC-40 είχε πτώση 12,28% και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με απώλειες 16,9%. Το ελληνικό χρηματιστήριο επέστρεψε στα επίπεδα της 8ης Ιουλίου του 2016 εμφανίζοντας απώλειες 10,61%.
Το κραχ στις αγορές αποτυπώνει τον βαρύ κλυδωνισμό της παγκόσμιας οικονομίας μπροστά στην επέλαση του κοροναϊού. Οσοι προειδοποίησαν, από την περασμένη εβδομάδα, ότι \ βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα Lehman Brothers δείχνουν να επιβεβαιώνονται δραματικά πρόωρα. Και η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης καλείται να δώσει άμεσα τις επιθετικές απαντήσεις που δεν έδωσε στην κρίση χρέους των χωρών του Νότου – κοινώς, να σπάσει τον γύψο της σιδηράς λιτότητας για να αποτρέψει μια νέα οικονομική κατάρρευση.

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας: H Αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της Πανδημίας στον ΟΑΕΔ


Θέμα: ‘  Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας’’


Η Διοίκηση του Οργανισμού θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες των υπαλλήλων του ΚΠΑ2 Λάρισας ( οι οποίες εκφράστηκαν με έγγραφο που μας έχουν κοινοποιήσει ) αλλά και την αγωνία όλων των συναδέλφων μας για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της,  έτσι ώστε να σταματήσει η να περιοριστεί ο συνωστισμός του κοινού στις υπηρεσίες μας για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.
Δυστυχώς η πράξη δείχνει ότι δεν έχει περιοριστεί το κοινό, παραμένει ο συνωστισμός, ο οποίος εγκυμονεί ουσιαστικούς κινδύνους για την υγεία όλων μας και του ίδιου του κοινού.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να λάβει δραστικότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα.  





Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη