oaednews

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα ΜΜΜ και με προγράμματα του ΟΑΕΔ

Την δυνατότητα στον ΟΑΕΔ να καλύπτει το κόστος της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων με τα ΜΜΜ μέσω ειδικών προγραμμάτων, δίνει διάταξη του νομοσχεδίου για τις ασφαλιστικές εισφορές

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Δάνεια και σε όσους απορρίπτουν οι τράπεζες

Δάνεια 25.000 ευρώ ακόμη και σε πρόσωπα που απορρίπτονται από τις τράπεζες μέχρι τώρα, ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, στο πλαίσιο νέων δράσεων που προωθούνται μέσω του ΕΣΠΑ. Επιπλέον, ο ίδιος ανακοίνωσε προγράμματα ύψους 650 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Νεκρός οχταμηνίτης σε δήμο - Ήταν κωφός και τον έβαλαν να καθαρίζει λεωφόρο

Ένας δημοτικός υπάλληλος και μάλιστα κωφός έχασε την ζωή του όταν ένα αυτοκίνητο εξετράπει της πορείας του και τους παρέσυρε την ώρα που εκτελούσε εργασίες καθαριότητα στην λεωφόρο ΝΑΤΟ στον δήμο Ασπροπύργου. Παράλληλα, τραυματίστηκε και ακόμα ένας εργάτης και νοσηλεύεται στο Θριάσιο.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων του ΟΤΑ:

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο

Βγαίνει μέχρι  την Παρασκευή 16/11 η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα που θα προβλέπει 5.500 προσλήψεις ανέργων σε δημόσιους φορείς και με αποδοχές νεοπροσλαμβανόμενου μόνιμου υπαλλήλου
Οι άνεργοι επιστήμονες θα προσληφθούν μέσω προγράμματος του Οργανισμού, η προκήρυξη του οποίου αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα ,ενώ την όλη διαδικασία επιλογής των ανέργων πτυχιούχων θα εποπτεύει το ΑΣΕΠ όσον αφορά τη νομιμότητα και την τήρηση των αρχών της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας. Η προκήρυξη που θα καθορίζει την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων και την καταληκτική προθεσμία υποβολής θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16/11 από τον ΟΑΕΔ.

Eπίδομα νεανικής αλληλεγγύης και φέτος από τον ΟΑΕΔ


Κλειδώνει, σύμφωνα με πληροφορίες,  η χορήγηση επιδόματος νεανικής αλληλεγγύης και για το 2018. 
Το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που θα απευθύνεται σε  ανέργους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών που δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Πέρυσι το επίδομα δόθηκε σε 55.000 ανέργους και το ποσό θα φτάνει το ύψος των 400 ευρώ για κάθε άνεργο.

Ανακοίνωση για απεργία


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-6973309354
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal@oaed.gr
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr

                                                                          Αρ.Πρωτ  344/12-11-2018


Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αφού εκτίμησε τη συνολικότερη κατάσταση στον δημόσιο τομέα γενικά, αλλά και ειδικά στον ΟΑΕΔ, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 14/11/2018, καθώς και τη συμμετοχή της στις  απεργιακές  συγκεντρώσεις (για την Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.)

Άδεια άνευ αποδοχών - Κανονική άδεια

Η άδεια άνευ αποδοχών δεν προβλέπεται από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας αλλά στηρίζεται στην αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων σύμφωνα με το άρθρο 361 ΑΚ
Η άδεια άνευ αποδοχών δεν προβλέπεται από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας αλλά στηρίζεται στην αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων σύμφωνα με το άρθρο 361 ΑΚ.

Μετατροπή διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Οι αξιολογήσεις από Προϊσταμένους, των οποίων ανακλήθηκε η τοποθέτηση

Είναι σημαντικό το θέμα, δεδομένου ότι οι αξιολογήσεις από Προϊσταμένους, των οποίων ανακλήθηκε η τοποθέτηση για οποιοδήποτε λόγο, επηρεάζουν την εξέλιξη και επομένως και τη μισθολογική κατάσταση εν ενεργεία και μη υπαλλήλων