oaednews

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου


Από την Αλκμήνη Ψιλοπούλου

«Δεν ήξερα», «δεν πρόσεξα», «δεν διάβασα», λένε πολλοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης, για τα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα. Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν είχε χρόνο-αλλά και δεν τον αφορούσε-να διαβάσει το μνημόνιο. Η κ. Κατσέλη είχε μόνο τρεις ώρες. Ο κ. Ρέππας δεν ήξερε ότι η τρόικα θα του ζητούσε 15.000 απολύσεις το 2012- «δεν μου το είχαν πει, χθες μου το είπαν». Και θα τις κάνει «όχι οριζόντια» αλλά με «αξιολογικά κριτήρια».

Ελπίδα για τους εργαζόμενους ΟΕΚ και ΟΕΕ


Ένα «φως αισιοδοξίας» φαίνεται στην άκρη του τούνελ για τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Αυτό συνίσταται στη μεταφορά τους στον ΟΑΕΔ ή στο ΙΚΑ, οργανισμούς με τους οποίους θα συγχωνευτούν ο ΟΕΕ και ο ΟΕΚ, χωρίς να καταργηθούν ουσιαστικά οι κοινωνικές υπηρεσίες και χωρίς να σταματήσουν οι εισφορές των εργαζόμενων.

«Είναι μια πρόταση που την υποστηρίζουμε» τόνισε στην αντιπροσωπεία των εργαζόμενων του ΟΕΚ που πήγαν να τον συναντήσουν χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚΘανάσης Οικονόμου, συμπληρώνοντας ότι από Τρίτη-Τετάρτη είναι πιθανό η πρόταση να διατυπωθεί και επίσημα από την κυβέρνηση.