oaednews

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε αποδυνάμωση και σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (video από την συζήτηση στη βουλή με τον υπουργό Κο Βρούτση)

 Αναπάντητα παρέμειναν τα ερωτήματα που έθεσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση σχετικά με τις δυσμενείς προοπτικές του ΟΑΕΔ εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, κατά τη σημερινή συζήτηση της κοινοβουλευτικής ερώτησης στη Βουλή


Η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά την πρωτολογία της σημείωσε τα εξής:

«Στις 9 Οκτωβρίου 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σας απευθύναμε ερώτημα όσον αφορά τις προοπτικές του ΟΑΕΔ, που δυστυχώς διαγράφονται δυσμενείς και επισφαλείς εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής, υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης που θα έπρεπε να στηριχθεί τόσο η λειτουργία του όσο και τα πολύτιμα προγράμματα και οι κοινωνικές του δράσεις.

Εδώ πολυτεχνείο!


 Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Πρωτογενές έλλειμμα «μαμούθ» στον προϋπολογισμό στο δεκάμηνο – Έφτασε τα 9 δισεκατ. ευρώ

 Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 9,056 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προυπολογισμός στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,261 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε σημειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα 5,739 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προυπολογισμού που δόθηκαν χθες, Κυριακή στη δημοσιότητα απο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη ο οποίος δήλωσε ότι «τα φορολογικά έσοδα τον Οκτώβριο είχαν μείωση κατά 12,3%, κινήθηκαν συνεπώς καλύτερα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών. Δηλαδή τις επιπτώσεις της πανδημίας στα έσοδα από τουρισμό που επηρεάζουν τον ΦΠΑ του τρίτου τριμήνου, την μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και τα άλλα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Με δεδομένα τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα περιμένουμε όμως σημαντική επιδείνωση των εσόδων στο επόμενο διάστημα, που θα απεικονίζεται στα στοιχεία για τα έσοδα το 2020 που θα καταγράφει ο υπό κατάθεση προϋπολογισμός».