oaednews

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτικό Σημείωμα Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
                                                                                   Αρ. Πρωτ. 57-10/2/2014

Ενημερωτικό Σημείωμα
Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, πραγματοποίησε την Τριτη, 2 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σε μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με τις Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Βουλευτές και εκπροσώπους των κομμάτων και άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
Απο τη μεριά μας τέθηκαν μετ΄επιτάσεως στον Υπουργό  ολα τα ζητήματα που αφορούν στον Οργανισμό και κυρίως:

ΗΠΑ: "Παγώνει" η αγορά εργασίας και όχι λόγω καιρού

Μία ακόμη απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Η οικονομία πρόσθεσε μόλις 113.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο. Η μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg έκανε λόγο για αύξηση των θέσεων κατά 180.000.

Τα στοιχεία του Ιανουαρίου ήταν βέβαια καλύτερα σε σχέση με τις 74.000 νέες θέσεις εργασίας του προηγούμενου μήνα, που ήταν η μικρότερη αύξηση απασχόλησης των τελευταίων τριών ετών, αλλά έδειξαν πως η αδυναμία του Δεκεμβρίου είναι κάτι περισσότερο από μια ανωμαλία.

Συγκρούσεις… με την ανεργία

Του Νικόλα Ζηργάνου
Η επίσημη ανεργία υπερβαίνει το 44% του ενεργού πληθυσμού, ενώ η χώρα έχει ξεχαστεί από τη διεθνή κοινότητα και απασχολεί ελάχιστα πλέον τα διεθνή ΜΜΕ
Ηρεμία επικρατούσε χθες στη Βοσνία, έπειτα από τρεις ημέρες ταραχών που ξέσπασαν σε 20 πόλεις και προκάλεσαν τον τραυματισμό πάνω από 200 πολιτών και 150 αστυνομικών, μεγάλες υλικές καταστροφές και πολλά ερωτήματα για το μέλλον της χώρας.

"O αγώνας μας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα'



Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με την επιτροπή για τα 5μηνα πραγματοποίησε την Δευτέρα 3 Φλεβάρη  συνάντηση με την διοίκηση του ΟΑΕΔ και απαίτησε την άμεση επίλυση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα όπως      :     

ΟΑΕΔ: Ημερίδα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.


  Ημερίδα του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας 14 Φεβρουαρίου 2014 , Ο θεσμός της Μαθητείας ως μέσο επίτευξης του ευρωπαϊκού στόχου της Εγγύησης για τη Νεολαία: Ο ρόλος και το πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων Ημερίδα με θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας ως μέσο επίτευξης του ευρωπαϊκού στόχου της Εγγύησης για τη Νεολαία: Ο ρόλος και το πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων» διοργανώνεται από τον ΟΑΕΔ στο Ζάππειο Μέγαρο, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβάλλονται οι απολύσεις μετά το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας λόγω εκλογών.


Ανατροπή στον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό φέρνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές/ευρωεκλογές του Μαίου σε σχέση με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας και τις απολύσεις.