oaednews

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τι περιλαμβάνει η Ελληνική πρόταση για τη Δημόσια Διοίκηση

Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, από 1ης Ιανουαρίου 2016, σε σχέση με τους συμφωνημένους στόχους μισθολογικής δαπάνης και την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων, με αφετηρία τους μισθούς κατά το τέλος του 2014, εξορθολογισμό του ειδικού μισθολογίου στο Δημόσιο, καθώς και πρόσληψη στελεχών, προκειμένου να αξιολογήσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο Τομέα, αλλά και να εντοπίσουν παράνομες προσλήψεις, προβλέπει η πρόταση της Ελληνικής πλευράς, για την Δημόσια Διοίκηση, που κατατέθηκε στους Θεσμούς, την Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, όπως αποκαλύπτει το αγγλικό κείμενο που παρουσιάζει η «Καθημερινή» και αναλύει το epoli.gr.
Ενιαίο μισθολόγιο

Μετά την... απορρύθμιση, τι;


Συντάκτης: 




Ποιες είναι οι τάσεις στον κόσμο της εργασίας υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης; Ποιες είναι οι πολιτικές προκλήσεις και ποια είναι η προσήκουσα ανταπόκριση; Με αυτά τα καίρια ερωτήματα ως θεματική ξεκινά σήμερα το πρωί το τριήμερο διεθνές συνέδριο που διοργανώνουν το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και η Επιστημονική Εταιρεία Κοινωνικής Πολιτικής στο νέο κτίριο του Πανεπιστημίου (αμφιθέατρα Σάκης Καράγιωργας Ι, ΙΙ).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.


                                                                             23  Ιουνίου 2015
Συναδέλφισσες /οι
Η παράταξη μας πιστή στις αρχές της αγωνίζεται για την αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.. Η ενημέρωση των συναδέλφων για τα τεκταινόμενα στα σχολεία μας αποτελεί ανάγκη δημοκρατική , ανάγκη για γνώση και πληροφόρηση απαραίτητη να διαμορφώσει συσχετισμούς ευρύτερους πέρα και έξω από παραταξιακές σκοπιμότητες.
Με την ανακοίνωση μας αυτή θέλουμε να σχολιάσουμε γεγονότα που καθορίζουν την προοπτική λειτουργίας του θεσμού της Μαθητείας. Τέτοια γεγονότα αποτελούν :
1.      Η ένταξη των σχολών Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. στη Λυκειακή βαθμίδα της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και
2.      Η αναδιάρθρωση του Ο.Α.Ε.Δ. το περίφημο Re- Engineering που εδώ και 2,5 χρόνια είναι σε εξέλιξη.