oaednews

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ



O φαύλος κύκλος των συνεχών εισπρακτικών μέτρων που φουντώνουν την ύφεση και την ανεργία έχει άμεσο αντίκτυπο στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η ΕΕ σκέφτεται να βάλει πρόστιμο 1 δις στην Ισπανία γιατί της χαλάει το μ.ο. στα ποσοστά ανεργίας! Φανταστείτε τι θα πληρώσει η Ελλάδα . . .


Βρε που μας φτάσανε…
Να λέμε πάλι καλά που δεν μετράμε στα επίσημα ποσοστά φοιτητές, φαντάρους κτλ. Τα στοιχεία μας είναι μαγειρεμένα και το ξέρουμε καλά, αφού το ερώτημα για να βγει το ποσοστό των ανέργων κάθε μήνα, είναι «αν έχετε δουλέψει έστω και μια μέρα μέσα στο μήνα».

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ: Στο 26% τα πραγματικά ποσοστά το 2012 λέει η ΙΝΕ ΓΣΕΕ


Έκρηξη της πραγματικής ανεργίας προβλέπει με νέα έκθεση – βόμβα η ΙΝΕ ΓΣΕΕ.
Εκτιμά ότι το 2012 θα ανέλθει στο 26%, ενώ η επίσημη ανεργία θα σπάσει το φράγμα του 21%, με πάνω από 1 εκατ. ανέργους!

Ζητούν τα αυτονόητα από τον ΟΑΕΔ


Τραγικές εικόνες στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Επιστολή του Συλλόγου Ανέργων στον Υπουργό Εργασίας και τον Περιφερειάρχη Κρήτης


Τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στα γραφεία του ΟΑΕΔ περιγράφει ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων του Ηρακλείου, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Περιφερειάρχη Κρήτη.
Στην επιστολή τονίζεται: 

Στο 3,1% η ανεργία στην Ελβετία το Νοέμβριο

Ο δείκτης ανεργίας της Ελβετίας διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών το Νοέμβριο καθώς οι εταιρείες προσαρμόζουν τον αριθμό του προσωπικού τους για να ανταποκριθούν στη μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα τους, αναφέρουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

Ανεργος ένας στους τέσσερις γιατρούς...

Κάθε μέρα, δύο γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά...
Ο ένας στους τέσσερις γιατρούς είναι άνεργος ή υποαπασχολείται, ενώ καθημερινά δύο γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό, για να βρουν δουλειά. Η ανεργία, στο ιατρικό σώμα το 2011, ξεπέρασε το 12,69%, ενώ το... 
αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 11,55%.

Μέλος του κινήματος Κατάληψη στη Wall Street έπιασε δουλειά στη Wall Street

Ποτέ μην λες ποτέ σε αυτή την ζωή. Η Τρέισι Πόστερτ ήταν μέλος του κινήματος Κατάληψη στη Wall Street και δεν μπορούσε να φανταστεί πως λίγες εβδομάδες αργότερα θα εργαζόταν στην Wall Street.

Ανεργία ή φυγή στο εξωτερικό οι επιλογές των γιατρών

Ξεπέρασε το 12,69% το 2011 η ανεργία στους γιατρούς, ποσοστό που το 2010 διαμορφωνόταν στο 11,55%. Την ίδια ώρα, καθημερινά δύο γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό, για να βρουν δουλειά.