oaednews

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Οι άνθρωποι που αναζητούν εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα χάνουν το ηθικό τους
Η λιτότητα και οι σκληρές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εργασίας δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, γεγονός που οδηγεί σε μια «ανησυχητική» κατάσταση στην παγκόσμια αγορά εργασίας, η οποία δεν δείχνει κανένα σημάδι ανάκαμψης, υποστηρίζει στην ετήσια έκθεσή της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).
Στις ανεπτυγμένες χώρες, ιδίως στην Ευρώπη, η απασχόληση δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση του 2008 μέχρι τα τέλη του 206, δύο χρόνια αργότερα απ’ όσο προβλεπόταν μέχρι τώρα, ακολουθώντας και την επιβράδυνση του ρυθμού παραγωγής.

Σε ισχύ το νέο πειθαρχικό δίκαιο στο δημόσιο


Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, μετά τη δημοσίευση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αυστηρότερες είναι στο εξής οι ποινές για τους επίορκους, ενώ αλλάζει η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων, με τη συμμετοχή ανώτερων δικαστικών λειτουργών και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Επιστολές ετοιμάζει ο Τσίπρας

Με μία επιστολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες, τον πρόεδρο της Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον κεντρικό τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορεί τους εταίρους πως η βούληση του ελληνικού λαού,

Τα παράλογα του εκλογικού νόμου


Αφού το πρώτο κόμμα δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, παρά την πριμοδότηση των 50 εδρών, ευλόγως θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι μαζί με την διερευνητική εντολή έπρεπε να δίνετε και το μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών...