oaednews

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ



Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
    Στο αναμενόμενο για ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι προστέθηκαν απαράδεκτες διατάξεις που καταλύουν κάθε έννομη τάξη και καταργούν υφιστάμενες διατάξεις του Δημ/κού κώδικα, αφού ουσιαστικά θεσμοθετούν, κατ΄ εξαίρεση και μόνο για τους υπαλλήλους των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης …ειδικό πειθαρχικό που προσβάλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μας θέτοντας αντισυνταγματικές (ιδιώνυμες) ρυθμίσεις πέραν του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου που ισχύει για όλο το Δημόσιο.

Κοινή απόφαση ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΥ-ΟΑΕΔ, ΟΣΥΠΕ, ΠΟΥΓΥ-ΕΟΠΥΥ

Αντιδρούμε με την εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων, οι οποίοι στο πλαίσιο της επιβάρυνσης τους με αυξημένο φόρτο εργασίας, όπως έχουμε αναδείξει τελευταία, μπορούν να κατηγορηθούν, να διαπομπευθούν, ακόμα και να φυλακιστούν χωρίς κανένα δικαίωμα αντίδρασης ακόμα και στα πλαίσια των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού και του Ποινικού Κώδικα.


Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της ανυπαρξίας των Κυβερνήσεων που λεηλάτησαν τα ταμεία, που συρρίκνωσαν από προσωπικό τις υπηρεσίες και που ως το τέλος του 20ου αιώνα δεν θωράκισαν με μηχανογράφηση τους κόπους μιας ζωής των πολιτών.

Διαβάστε εδώ http://www.poseika.gr/index.php/activities-ds-pose/actions-ds-seperator/documents-menu/1258-2013-03-13-11-35-46  τα επίμαχα άρθρα, και τη γνωμοδότηση του καθηγητή κ. Κατρούγαλου