oaednews

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΕΣΒΗΣΕ" ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ troktiko.
ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΜΑ
Τρωκτικό: Χιλιάδες αναγνώστες, εκατομμύρια χτυπήματα, διαρκή ροή, υποκειμενικότητα και αντικειμενικότητα περιπλεγμένες σε μια ενδιαφέρουσα αντίφαση, φανατικοί φίλοι, διακριτικοί αντιρρησίες, ορκισμένοι εχθροι, η απογείωση και η καθήλωση της ανωνυμίας και η ψευδεπίγραφη προστασία πίσω από αυτή, ένας εμπνευστής μιας ταραγμένης κοινωνίας και δύο ορφανά παιδιά. Ιστορία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας...
Σίγουρα για εμάς τους bloggers η σημερινή μέρα αποκτά άλλο νόημα, άλλη βαρύτητα. Σίγουρα πρέπει να προβληματιστούμε, ίσως και να αντιδράσουμε. Η δύναμή μας τώρα θα δοκιμαστεί. Το ίδιο και η ευθύνη μας. Η επώνυμη γραφή έχει την αξία της και την έχουμε προσωπικά επιλέξει. Όμως, και η ανώνυμη έχει μια δική της αλήθεια, έστω και αν κινείται στα άκρα.
Αν η δημοκρατία μας δε χώλαινε δεν θα υπήρχε λόγος για ανώνυμες αναρτήσεις.
Αν η δημοκρατία μας δεν χώλαινε δεν θα υπήρχε ένας νεκρός, πατέρας παιδιών και ιδεών.
Αν η δημοκρατία δεν χώλαινε τα τρωκτικά δεν θα φόβιζαν κανένα με τη γραφή τους και δεν θα φοβόντουσαν τίποτα ώστε να μας αποχαιρετήσουν.
Σήμερα, τη μέρα που γιορτάζουμε τη Δημοκρατία το τρωκτικό έχασε τη μάχη με τη ζωή...
Σήμερα, τη μέρα που γιορτάζουμε τη Δημοκρατία θα θυμηθώ και θα θυμίσω τα λόγια του Βολταίρου:Διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες.

Η 36ΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

Σήμερα, Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η εκδήλωση για την 36η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Δημοκρατία: το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ

Σάββατο 24 Ιουλίου, 8π.μ. και ο αριθμός όσων απεγράφησαν έφτασε στους 760269. Βέβαια, ελληνικό δημόσιο και παράταση είναι έννοιες συγγενικές! Όσοι, λοιπόν, δεν προλάβατε να απογραφείτε ή κάνατε λάθος στην απογραφή έχετε περιθώριο μέχρι τις 29 Ιουλίου. Ελπίζουμε μετά -και με τα σύγχρονα μέσα που στήθηκε όλο το εγχείρημα- να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους και όχι ένα απλό νουμεράκι. Δηλαδή, πόσοι είναι οι πραγματικοί δημόσιοι υπάλληλοι, ποιες υπηρεσίες είναι επαρκώς στελεχωμένες και ποιες θέλουν ενίσχυση (βλ. ΟΑΕΔ), τι αντιστοιχία θέσης και αξιοκρατικών στοιχείων υπάρχει, τι ηλικία έχει ο δημοσιουπαλληλικός κορμός, πόσοι ειναι οι διπλοθεσίτες και όλα τα άλλα που ερωτηθήκαμε και ευπειθώς αναφέραμε.