oaednews

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ειδικότητες για το χειμερινό εξάμηνο τριών ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)  του ΟΑΕΔ για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης  2015-2016 εγκρίνονται συμπληρωματικά οι εξής ειδικότητες ανά εκπαιδευτική μονάδα:
A/AΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ
1ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥΣτέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας22
2ΙΕΚ ΡΕΝΤΗΒοηθός Βρεφονηπιοκόμων22
3ΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΑισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής22

EE: Νέο σύστημα για την ένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην εργασία

Τι προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τη θέσπιση ενός συστήματος που θα εγγυάται την προσφορά συμφωνίας ένταξης στην εργασία σε όλους τους εγγεγραμμένους μακροχρόνια ανέργους το αργότερο μετά από 18 μήνες ανεργίας, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας.
Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, η συμφωνία ένταξης στην εργασία θα συνίσταται σε ένα εξατομικευμένο σχέδιο για την επάνοδο του μακροχρόνια ανέργου στην εργασία. Μπορεί να περιλαμβάνει, ανάλογα με τις υπάρχουσες υπηρεσίες σε κάθε κράτος μέλος: καθοδήγηση, βοήθεια για την αναζήτηση απασχόλησης, μετεκπαίδευση και επιμόρφωση, καθώς και στήριξη για τη στέγαση, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες παιδικής μέριμνας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή αποκατάστασης.
Η στήριξη θα πρέπει κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέχεται μέσω ενός «ενιαίου σημείου επαφής», ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια και η συνοχή της ενίσχυσης. Θα πρέπει επίσης να καθορίζονται σαφώς τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τόσο των ανέργων όσο και των οργανισμών που παρέχουν στήριξη.

Ανακοίνωση Υποδοχής φοιτητών στην Κρητική Εστία

   «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»                                                                                                                                                  
                                                              
 Στράβωνος 12, 11634 Παγκράτι
            Τηλ.: 210 72 13 321
                                                                                                        (Fax):  210 72 39 149
Αριθ. Πρωτ. …8897………..           
Αθήναι 18/9/2015
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται σε δίκλινα δωμάτια, στις  σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και περιλαμβάνει: καθημερινή σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δωρεάν internet, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη με πλούσια θεματολογία, 24ωρη φύλαξη χώρου. Η συμβολική συμμετοχή των οικοτρόφων ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Χρήσιμες πληροφορίες για τις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 παραθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της μεθόδου των ερωτο-απαντήσεων. 
Συγκεκριμένα,
- Η ψήφος είναι υποχρεωτική; 
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις γενικές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και της εκλογικής νομοθεσίας είναι υποχρεωτική. 
Από την ανωτέρω υποχρέωση, εξαιρούνται, οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:
- Αυτοί που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους.
- Όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.
- Οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, λόγω μη συμπληρώσεως, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια, του αριθμού των σαράντα (40), τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας. 
- Γιατί οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου γίνονται με λίστα; 
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που διεξαχθούν δεύτερες εκλογές εντός 18 μηνών, αυτές διεξάγονται με λίστα και όχι με σταυρό.