oaednews

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Γ.Ν. Κύμης: Η Διοίκηση ανακοινώνει απολύσεις στη Καθαριότητα και «προτείνει» Εργολάβο με 270€ μηνιαίως μισθό. Έτσι γίνονται οι δουλειές…

 Όπως φαίνεται, οι Διοικήσεις στα Νοσοκομεία προχωρούν στην επαναφορά των Εργολάβων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως προέβλεπε και το Πρόγραμμα της Ν.Δ. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, ότι «έχει ζητηθεί ολιγόμηνη παράταση και περιμένω απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία..» μάλλον δεν αγγίζουν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί διαγωνισμοί. Οι  Προτάσεις  για ετήσια παράταση έως 31/12/2022, η επαναφορά του Θεσμικού Πλαισίου για την διεξαγωγή Προκηρύξεων για Ατομικές Συμβάσεις ( που έχει λήξει 31/12/2019) αλλά και η δυνατότητα Προσλήψεων Επικουρικού Προσωπικού για τις υπηρεσίες, όπως φαίνεται δεν θα γίνουν αποδεκτές από το Υπουργείο, το οποίο ήδη δρομολογεί την Θεσμική εκτροπή της επαναφοράς των «καλών Εργολάβων». Τυχόν ολιγόμηνη παράταση, εάν τελικά υπάρξει, θα έχει σαν μόνο  στόχο  την διαγωνιστική ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους Εργολάβους.

Κάποιοι Διοικητές μάλιστα έχουν περάσει το όλο θέμα σε άλλη διάσταση, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το «παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο» όπως λέει και ο Λαός μας. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγιναν στο Γ.Ν Κύμης.

Σε ισχύ η απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Συνάδελφοι,

με ανακοίνωσή μας στις 13/10/21 σας ενημερώσαμε για το γεγονός ότι η απεργία-αποχή θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι την επίδοση της απόφασης του Εφετείου στη Δ.Ο.Ε.

Παρά την εκτίμηση ότι η επίδοση θα γινόταν την Πέμπτη, αυτό δεν συνέβη μέχρι σήμερα. Συνεπώς η απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε. συνεχίζει να ισχύει και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν συνεχίζουν να καλύπτονται.

Στήριξη της 24ωρης απεργίας των υγειονομικών

 


LogoΗμερομηνία: 18/10/2021
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, στηρίζει την πανυγειονομική απεργία που γίνεται στις 21 του Οκτώβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν μαζικά το αγωνιστικό «παρών».