oaednews

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εγκύκλιος του Κ. Μητσοτάκη για το πώς θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο

Με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιγράφονται οι βασικές αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, ενώ επισημαίνεται ότι το νέο σύστημα εισάγεται άμεσα από τη δημοσίευση των νέων οργανικών διατάξεων των φορέων.

Ποιοι μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 50

“Παράθυρο” για έξοδο με πλήρη σύνταξη στα 50 και με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης ανοίγουν οι συνταξιοδοτικές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών.

Πρακτική στο Δημόσιο για 4.547 μαθητές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε διάφορους τομείς του Δημοσίου ανοίγουν για 4.547 μαθητές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, μετά την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζονται οι θέσεις ανά φορέα.

«Μόλις 1.600 ευρώ πάνε στους ανέργους μέσω voucher. Τα υπόλοιπα πάνε στους ιδιώτες»

 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης μιλά στο Κόκκινο για το πρόγραμμα  voucher του υπουργείου Εργασίας.    
Για κατασπατάληση κονδυλίων σε ιδιώτες χωρίς καμία μεθοδολογία έκανε λόγο στο Κόκκινο ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ αναφερόμενος στο πρόγραμμα Voucher για τους ανέργους που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

«Το σύστημα επιθυμεί την ομηρία των ανέργων με ψίχουλα» δήλωσε ο Γ. Μακράκης που τόνισε οτι τα κονδύλια αυτά θα μπορούσαν μέσα από τις δημόσιες δομές να κατευθύνονται προς τους ανέργους ενώ σήμερα από τα 5.400 ευρώ που δίνονται στους ιδιώτες μόλις τα 1.600 δίνονται στους εργαζόμενους.

Γάλλος υπουργός Εργασίας για ανεργία: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε

«Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε. Αυτό είπε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Φρανσουά Ρεμψαμέν, για να σχολιάσει τα νέα στοιχεία ανεργίας του μηνός Σεπτεμβρίου την ώρα που η πτώση της δημοτικότητας του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ δείχνει να μην σταματάει.