oaednews

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

120 εκατ. ευρώ για δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη δημιουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης σε δημαρχεία, βιβλιοθήκες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο των κρατών-μελών της ΕΕ. Το συνολικό κονδύλι θα μπορεί να ανέλεθει στα 120 εκατ. ευρώ έως το 2019 και θα κατανεμηθεί με γεωγραφικά ισορροπημένο τρόπο σε όλες τις χώρες της ΕΕ και, κατ’ αρχήν, με βάση τη σειρά παραλαβής των αιτημάτων.

Προκήρυξη θέσεων στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας

Σύμφωνα με το Α.Π. 6800/04-10-2017 έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α. στην Ε.Ε.), το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office) ανακοινώνει προκηρύξεις διαφόρων θέσεων.

ΑΣΕΠ-Επίσημη ανακοίνωση: Υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη 12Κ/2017 (όλες οι λεπτομέρειες)

Από το ΑΣΕΠ γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 12Κ/2017  (ΦΕΚ 30/18-9-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας είκοσι έξι (26) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.).

Ομιλία του μέλους του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ και εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ Μάριου Κρητικού στη Βουλή

Αναφορά και για το συμβάν στο ΚΠΑ Πλ. Αττικής 
ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΜΑΡΙΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος»

Η Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας για την συμμετοχή ΑΜΕΑ στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα των παιδιών του ΟΑΕΔ



Συμμετοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιών συναδέλφων του ΟΑΕΔ

Συνάδελφοι
Στην εγκύκλιο που καθορίζει την διαδικασία συμμετοχής παιδιών εργαζομένων μας στις κατασκηνώσεις κάθε χρόνο, δεν  προβλέπεται η συμμετοχή παιδιών ΑΜΕΑ σαν μια ιδιαίτερη κατηγορία,  με διαφορετικές προϋποθέσεις.
Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο και δίκαιο το αίτημα της συμμετοχής παιδιών ΑΜΕΑ στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά συναδέλφων.
Δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο, ότι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται την συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα κατά εξαίρεση ηλικιακών περιορισμών, (ως από μόνα τους μια ιδιαίτερη ομάδα) αλλά και με αυξημένη την χρηματική ενίσχυση, λόγω διαφορετικών αυξημένων τροφείων.