oaednews

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ του ΟΑΕΔ

Η  επιστολή των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ  με προτάσεις προς την Διοίκηση του Οργανισμού.
Την επιστολή υπογράφουν 171 άτομα 


Προς: Διοικητή Οργανισµού: κ. Πρωτοψάλτη Σπύρο
Διεύθυνση Συντονισµού: κ. Μακρή Θεοδώρα, κ. Καγιόγλου Σοφία
Οµοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: κ. Μακράκη Γεώργιο, κ. Μπαζιάνα Γεώργιο και ΔΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 
 Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και της νέας εικόνας που θέλει να προβάλλει ο ΟΑΕΔ προς την κοινωνία, και µε αφορµή το νέο οργανόγραµµα, επιθυµούµε να µοιραστούµε τους προβληµατισµούς µας αλλά και να καταθέσουµε τις προτάσεις µας για έναν πιο αποτελεσµατικό, και εκσυγχρονισµένο ΟΑΕΔ. Ως σύµβουλοι και αναπόσπαστο κοµµάτι του Reengineering του Οργανισµού, είµαστε απόλυτα συµµέτοχοι στο όραµα που αυτό φέρει και αισθανόµαστε τη βαθιά υποχρέωση να συµβάλλουµε στην επιτυχή του ολοκλήρωση.
Ξεκινώντας, θα θέλαµε να µοιραστούµε την βαθιά µας ανησυχία για την ανεµπόδιστη λειτουργία του ρόλου των Εργασιακών Συµβούλων Ανέργων κι Εργοδοτών σε πολλά ΚΠΑ2 σε όλη τη χώρα.

Μισώ τους αδιάφορους, του Αντόνιο Γκράμσι

«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.

Κοσμήτορες και πρόεδροι 28 Παιδαγωγικών τμημάτων: Να αποσυρθεί η διάταξη για τα Κολλέγια

“Η διάταξη συνιστά κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος και πλήττει καίρια τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Τμημάτων των ελληνικών Πανεπιστημίων”H Σύνοδος των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την προσπάθεια αναγνώρισης τίτλων σπουδών ιδιωτικών κολλεγίων ως ισότιμων με αυτούς ελληνικών Πανεπιστημίων, για τον διορισμό εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κραυγή αγωνίας από καρκινοπαθείς: Δεν υπάρχουν φάρμακα, ακυρώνονται χημειοθεραπείες

Δημητρα Ευθυμιάδου (Έθνος)                                                                                                 Πάραυτα το φαινόμενο εξακολουθεί να ισχύει και δεν αφορά μόνο σε ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, αλλά και σε σκευάσματα ευρείας χρήσης
Σοβαρές ελλείψεις αντικαρκινικών φαρμάκων, καταγγέλλουν ασθενείς, που αναζητούν με το... τουφέκι ένα σκεύασμα στα φαρμακεία για να προχωρήσουν στις θεραπείες τους.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
 Τηλ. 2109924316-2109989647
 FAX. 2109924316
 e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
                                                                                                     Αρ. Πρωτ. 386 / 22-1-2020



Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αφού έλαβε υπόψη της την Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και γενικότερα τη διαμορφούμενη κατάσταση σε σχέση με καθαιρέσεις υπηρεσιακών στελεχών, επισημαίνει τα εξής:

1. Στον ΟΑΕΔ,  κρίσεις  προϊσταμένων έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2010, με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων. Αυτό, ωστόσο, δεν δίνει το δικαίωμα  σε καμία διοίκηση και κανέναν διοικητή να τιμωρεί και να καθαιρεί προϊσταμένους Τμημάτων και Διευθύνσεων με «στημένες» και υποκριτικές  αιτιολογίες.

ΟΑΕΔ: Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου

 Στην
υλοποίηση ενός νέου ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου προχωρά ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ),